Snickare i Hedemora

En snickare kan hjälpa dig med alla typer av mindre hantverksarbeten. Dessutom kan du oftast använda dig av ROT-avdraget för att få arbetet till ett mycket billigare pris. Lämna en förfrågan nedanför så får du offerter från professionella snickare.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Kommer helt klart använda igen om jag behöver flytta igen!

  Lpwloden , November 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 066
  Pågående jobb
 • 15 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar snickare i Hedemora

 • Badrumsrenovering i Hedemora

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Hedemora som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Hedemora

  ROT

  Letar du efter elektriker i Hedemora? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Hedemora

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Hedemora? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Rörmokare i Hedemora

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Hedemora.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar snickare i Hedemora

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra snickare

Några av våra populära snickare

Vanliga frågor och svar om snickare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om snickare

Snickare

Snickare rankas inom kategorin hantverkare och snickaren anpassar sitt arbete mestadels utifrån träarbeten. Det finns olika snickare, däribland Byggnadssnickare som hanterar bygg och montering av fastigheter där snickaren även anlägger inredning. Finsnickare utför detaljerade jobb. Modellsnickare åstadkommer modeller som är i metall, trä eller plast. Modellsnickaren tar exempelvis fram motorblock för bilmotorer. Det är ett måste att modellsnickaren är noggrann och har fingertoppskänsla. Maskinsnickare serietillverkar möbler och båtsnickaren tillverkar och renoverar båtar.

Förr brukades uttrycket timmerman istället för byggnadssnickare. Timmermannen ordnade med kraftiga träarbeten som exempelvis timring av hus. Finländare använder än idag benämningen timmerman istället för byggnadsarbetare. En bred skara av den utländska arbetskraft som nådde Sverige kring sextiotalet, var erfarna snickare. Detta resulterade i många idéer kring utformningar av träarbeten.

Om du söker snickerier i Hedemora, kan du med en enkel sökning hitta den snickare du behöver här på Servicefinder.

Hedemora

Hedemora är en tätort i Dalarna och huvudort i kommunen med samma namn. I staden bor 15000 invånare. Några närliggande städer är Falun, Avesta och Sandviken. Hedemora grundades av Kristofer av Bayern på 1400-talet och är Dalarnas äldsta stad. I staden finns bland annat en kyrka bevarad från 1300-talet. Staden har tidigare varit en handelsplats och en industristad, här tillverkades exempelvis järn.

Här har det även funnits ett myntverk som Gustav Vasa anlade år 1521. Staden har fem byggnadsminnen, Bos-Kalles gård, Gamla apoteket, Hedemora teaterlada, Perssonska gården och Wahlmanska huset. Hedemora har bra järnvägsförbindelser till bland annat Mora och Stockholm. Du kan även ta dig till Norge eller Enköping via riksväg 70.

I Hedemora arrangeras årligen flera olika marknader. Varje fredag i juni, juli och augusti säljs lokalodlad mat och hantverk i Tviksta. I mars är det Pålsmässomarknaden som drar folk och en månad senare arrangeras Hedemora marknad. Staden har ett rikt kulturliv och här finns ett flertal kulturföreningar som arrangerar evenemang för stora och små. Gillar du dans och teater finns här mycket att välja på. På Sagateatern arrangeras årligen en poesifestival, här kan man även vara med i olika teateruppsätttningar och dansföreställningar. Det finns flera olika föreningar, fritidsgårdar och kulturevenemang att delta i. Här finns dessutom skidspår och fiskevårdsområden. Du har gångsavstånd till det mesta i Hedemora, här kan du snabbt ta dig runt mellan affärer, caféer och grönområden.