Snickare i Hedemora

En snickare kan hjälpa dig med alla typer av mindre hantverksarbeten. Dessutom kan du oftast använda dig av ROT-avdraget för att få arbetet till ett mycket billigare pris. Lämna en förfrågan nedanför så får du offerter från professionella snickare.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar snickare i Hedemora

 • Badrumsrenovering i Hedemora

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Hedemora som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Hedemora

  ROT

  Letar du efter elektriker i Hedemora? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Hedemora

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Hedemora? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Byggare i Hedemora

  ROT

  Letar du efter en seriös byggare för renovering av huset eller diverse byggarbeten? Då har du hittat rätt! Lämna en förfrågan och få offerter från yrk

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar snickare i Hedemora

Alla förfrågningar

Några av våra populära snickare

Vanliga frågor och svar om snickare

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om snickare

Snickare

Snickare rankas inom kategorin hantverkare och snickaren anpassar sitt arbete mestadels utifrån träarbeten. Det finns olika snickare, däribland Byggnadssnickare som hanterar bygg och montering av fastigheter där snickaren även anlägger inredning. Finsnickare utför detaljerade jobb. Modellsnickare åstadkommer modeller som är i metall, trä eller plast. Modellsnickaren tar exempelvis fram motorblock för bilmotorer. Det är ett måste att modellsnickaren är noggrann och har fingertoppskänsla. Maskinsnickare serietillverkar möbler och båtsnickaren tillverkar och renoverar båtar.

Förr brukades uttrycket timmerman istället för byggnadssnickare. Timmermannen ordnade med kraftiga träarbeten som exempelvis timring av hus. Finländare använder än idag benämningen timmerman istället för byggnadsarbetare. En bred skara av den utländska arbetskraft som nådde Sverige kring sextiotalet, var erfarna snickare. Detta resulterade i många idéer kring utformningar av träarbeten.

Om du söker snickerier i Hedemora, kan du med en enkel sökning hitta den snickare du behöver här på Servicefinder.

Hedemora

Hedemora är en tätort i Dalarna och huvudort i kommunen med samma namn. I staden bor 15000 invånare. Några närliggande städer är Falun, Avesta och Sandviken. Hedemora grundades av Kristofer av Bayern på 1400-talet och är Dalarnas äldsta stad. I staden finns bland annat en kyrka bevarad från 1300-talet. Staden har tidigare varit en handelsplats och en industristad, här tillverkades exempelvis järn.

Här har det även funnits ett myntverk som Gustav Vasa anlade år 1521. Staden har fem byggnadsminnen, Bos-Kalles gård, Gamla apoteket, Hedemora teaterlada, Perssonska gården och Wahlmanska huset. Hedemora har bra järnvägsförbindelser till bland annat Mora och Stockholm. Du kan även ta dig till Norge eller Enköping via riksväg 70.

I Hedemora arrangeras årligen flera olika marknader. Varje fredag i juni, juli och augusti säljs lokalodlad mat och hantverk i Tviksta. I mars är det Pålsmässomarknaden som drar folk och en månad senare arrangeras Hedemora marknad. Staden har ett rikt kulturliv och här finns ett flertal kulturföreningar som arrangerar evenemang för stora och små. Gillar du dans och teater finns här mycket att välja på. På Sagateatern arrangeras årligen en poesifestival, här kan man även vara med i olika teateruppsätttningar och dansföreställningar. Det finns flera olika föreningar, fritidsgårdar och kulturevenemang att delta i. Här finns dessutom skidspår och fiskevårdsområden. Du har gångsavstånd till det mesta i Hedemora, här kan du snabbt ta dig runt mellan affärer, caféer och grönområden.