Snickare i Avesta

En snickare kan hjälpa dig med alla typer av mindre hantverksarbeten. Dessutom kan du oftast använda dig av ROT-avdraget för att få arbetet till ett mycket billigare pris. Lämna en förfrågan nedanför så får du offerter från professionella snickare.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Hittade rätt person för jobbet inom en timme.

  Johan L, Juli 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 743
  Pågående jobb
 • 16 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar snickare i Avesta

 • Badrumsrenovering i Avesta

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Avesta som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Avesta

  ROT

  Letar du efter elektriker i Avesta? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Avesta

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Avesta? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Rörmokare i Avesta

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Avesta.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar snickare i Avesta

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra snickare

Några av våra populära snickare

Vanliga frågor och svar om snickare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om snickare

Snickare

Inom hantverket snickeri finns det många namn för olika varianter av snickare. Här nedanför är några av de vanligaste snickarna: Båtsnickare, hanterar båtar inom tillverkning och renovering. Maskinsnickare, framställer möblemang. Byggnadssnickare, snickrar i hemmet. Modellsnickare, skapar prototyper som sedan gjuts fram. Finsnickare, ser över de fina smådetaljerna.

Tidigare benämndes byggnadssnickaren för timmerman. Timmermannen förr i tiden hanterade bastanta snickerijobb såsom timring av hus. Många bra uppslag ankom svensken då invandrarna kom till Sverige på 1960-talet. Många av dessa imigranter kom från Finland, där man fortfarande benämner byggnadssnickaren för timmerman.

Om du söker snickerier i Avesta, kan du med en enkel sökning hitta den snickare du behöver här på Servicefinder.

Avesta

Avesta är en tätort i Dalarnas län och centralort i Avesta kommun. Folkmängden i Avesta är 22000. Avesta ingår i det geografiska området Bergslagen. Nära Avesta ligger Säter och Hedemora, som tillsammans med Avesta kommun ingår i Österbergslagen. I Avesta ligger Trångsundsberget med en höjd på 235 m.ö.h. Genom Avesta rinner Dalälven. Under 1600-talet låg det ett kopparverk beläget strax intill Avestaforsen. Det fanns också ett myntverk i Avesta som producerade kopparmynt. Närmare mitten av 1600-talet fanns en myntmästare vid namn Markus Kock, ett namn som idag är ett känt namn i staden. Numera finns ett museum i myntverkets lokaler, där den intresserade kan läsa om Avestas industrihistoria.

Söder om järnvägen hittar du Markustorget som är huvudtorg i Avesta. Norr om torget kan du strosa runt i gallerian Plushuset. Det blåa huset, vid namn Aaltohuset, är en hög fastighet som 1960 upprättades av byggmästaren Ernst Sundh. Huset ritades av den finske arkitekten Alvar Aalto. Till och från Avesta finns gott om kommunikationer. Järnvägsstationen i Avesta Krylbo korsas av Dalabanan och Godsstråket genom Bergslagen. I Avesta ligger ett område som heter Gamla byn, platsen där Avesta byggdes upp. I Gamla byn finns flertalet välbevarade timmerhus från 1600-talet samt en bruksherrgård.

Ett flertal kända personer kommer från Avesta, däribland speedwaystjärnan Tony Rickardsson.