Snickare i Ale

En snickare kan hjälpa dig med alla typer av mindre hantverksarbeten. Dessutom kan du oftast använda dig av ROT-avdraget för att få arbetet till ett mycket billigare pris. Lämna en förfrågan nedanför så får du offerter från professionella snickare.

Skapa förfrågan

Förfrågningar som liknar snickare i Ale

Alla förfrågningar

Snickare

Inom hantverket snickeri finns det många namn för olika snickare. Här är några av de vanligaste snickarna: Båtsnickare, ser över fabrikat och upprustning av båtar. Maskinsnickare, alstrar möblemang. Byggnadssnickare, tar hand om grövre arbeten inom husbygge. Modellsnickare, framställer modeller som sedan gjuts fram. Finsnickare, tar hand om de små detaljerna.

För många år sedan var det vanligt att kalla byggnadssnickare för timmerman. Byggnadssnickare såväl som timmerman, hanterar grova snickeriarbeten inom fastigheter. Än idag i Finland, kallas byggnadssnickaren för timmerman. Under sextiotalet kom många arbetskraftsinvandrare till Sverige. Ett stort antal av dessa var snickare inom olika snickarkategorier. De utländska snickarnas kompetens kom väl tillhands för nya idéer och mönster för hantverk och olika snickerier.

Om du önskar komma i kontakt med snickare, är det bara att sända en förfrågan här på ServiceFinder.

Ale

I Västra Götalands län ligger Ale kommun, som ingår i Storgöteborg. Kommunen har en befolkning på 27000. Ale gränsar till kommuner såsom Göteborg, Trollhättan och Lilla Edet med flera. Staden expanderar i dagsläget i samband med utbyggnaden av infrastrukturen. Detta kommer att förbättra kommunikationerna till och från Ale. Bygget beräknas bli färdigt år 2012.

Kommunen har näringslivet under utveckling. Man satsar mycket på samverkan mellan olika näringslivsorganisationer, däribland Business Region Göteborg, som är ett samarbete mellan Ale kommun och ytterligare tolv kommuner runtom Göteborg. Den främsta arbetsgivaren är Ale kommun, där ungefär 1900 personer jobbar inom 240 olika yrken.

För friluftsmänniskan är Ale utmärkt att besöka. Dalgången längs Göta älv inbjuder till öppna landskap med rik växtlighet och alla möjliga fågelarter. För den typiska skogsmänniskan är det fint med en tur öster om Älvdalen, där det förekommer barr- och lövskog. Utmed kommunens östra del ligger naturreservatet Vättlefjäll beläget. Där kan man avnjuta ett samhälle berikat med djur, sjöar och aktiviteter såsom cykling och skogsvandring. Andra sevärdheter är Ale vikingagård eller Glasbruksmuseet i Surte. Mannen som designade Coca-Cola flaskan 1915, var glasingenjören Alexander Samuelsson som kom från Surte glasbruk. Mer information om glasingenjören Samuelsson kan man läsa sig till på Glasbruksmuseet.