Skorsten-Kamin i Härryda

Här kan du lätt hitta företag som kan hjälpa dig med din skorsten och kamin. Lämna en förfrågan så blir du inom kort kontaktad av professionella hantverkare. Det är helt gratis och utan förpliktelser.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar skorsten-kamin i Härryda

 • Badrumsrenovering i Härryda

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Härryda som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Härryda

  ROT

  Letar du efter elektriker i Härryda? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Köksrenovering i Härryda

  ROT

  Ska du renovera köket och vill ha nya köksluckor, golv och vitvaror? Servicefinder hjälper dig få kontakt med proffs inom köksrenovering i Härryda.

 • Målare i Härryda

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Härryda? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar skorsten-kamin i Härryda

Alla förfrågningar

Några av våra populära sotare

Vanliga frågor och svar om skorsten

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om skorsten

Skorsten-Kamin

Behöver du hjälp att mura en skorsten? Då ska du ta hjälp av en kunnig hantverkare som ser till att jobbet blir väl utfört.

Det finns många olika typer av kaminer, den vanligaste är braskaminen. Utöver braskaminen finns plåtkaminer, gjutjärnskaminer och täljstenkaminer. Alla kaminer har olika kvalitéer och fördelar. Somliga värmer upp fastigheten snabbt medan andra har en bättre värmelagring. Ta hjälp av en professionell hantverkare när du vill ha vägledning i valet av kamin.

För att kaminen ska kunna användas måste den vara ansluten till en väl fungerande skorsten. Har du ingen skorsten ska du se till en hantverkare monterar en. En yrkesman kan självklart också hjälpa dig att reparera alla typer av skorstenar. Ibland behöver skorstenen muras om eller tätas. Har du en trasig murstock kan den öppna spisen behöva monteras om.

Här på ServciceFinder hittar du enkelt och snabbt företag som reparerar, monterar och underhåller kaminer och skorstenar.

Härryda

Mellan Göteborg och Borås, i Göteborgsregionen, ligger Härryda kommun. Befolkningen växer ständigt och ligger i nuläget på 34000 invånare. Den största orten heter Mölnlycke. Kommunen gränsar till Mölndals, Göteborgs, Partille, Lerums, Bollebygds och Marks kommuner. Det En kortare resa är allt som krävs för att komma till Göteborg-Landvetter flygplats, hamnen i Göteborg, större bilvägar och tåglinjer. Det är sådant som gör Härryda till en attraktiv kommun att bosätta sig i. För att gynna utvecklingen av näringslivet arbetar kommunen både lokalt och regionalt. Lokalt samarbetar kommunen med företagsföreningar och ur ett regionalt perspektiv finns ett samarbete med Business Region Göteborg, som ger stöd åt företags- och branschutvecklingen.

I Härryda finns det gott om skog. Faktum är att mer än hälften av kommunens yta utgörs av skogsmark och sjöar. Därmed finns det gott om vatten för en stilla fisketur. Har man tur så kanske mörten, ålen och siken nappar. Sjöarna passar också bra för paddling. Har man barn och föredrar en dag vid vattnet, finns det sju badplatser som kommunen sköter om. Hästviken, Sjöholmen och Västra Nedsjön är några av badplatserna.