Rivning i Sollentuna

Här hittar du hjälp med rivning. Lämna en förfrågan nedanför så ser vi till att du inom kort blir får offerter från erfarna experter. Det är helt gratis och utan förpliktelser att lämna en förfrågan.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Hittade rätt person för jobbet inom en timme.

  Johan L, Juli 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 066
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar rivning i Sollentuna

 • Elektriker i Sollentuna

  ROT

  Letar du efter elektriker i Sollentuna? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Sollentuna

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Sollentuna? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Sollentuna

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Sollentuna.

 • Rörmokare i Sollentuna

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Sollentuna.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar rivning i Sollentuna

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra rivare

Några av våra populära rivare

Vanliga frågor och svar om rivning

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om rivning

Rivning

Renoveringar, skador och nybyggnationer brukar ligga som grund för rivningsarbeten. Det finns flera tekniker att tillämpa när man ska riva fasader och väggar. Sprängning och demontering är två alternativ. Manuell demontering är vanligt på mindre byggnader och lämpar sig när man vill få ut byggmaterial som tegel, dörrar och isoleringsmaterial. Viktigt är att utföra varje arbetsmoment i rätt ordning, eftersom rivningar medför rasrisker. Fallande väggar, tak som rasar och stora hål i golvet är exempel på olyckor som kan inträffa. Därför ska du ta hjälp av erfarna hantverkare. De kan riva allt ifrån lätta gipsväggar till tunga betongväggar. Efter avslutat arbete avlägsnar de byggrester, byggdamm och farliga avfall. Farliga ämnen som PCB och asbest kräver särskild utbildning och certifiering. Såldes finns det flera goda anledningar att anlita kunniga hantverkare.

Sollentuna

Sollentuna är en del av Storstockholm. Sollentuna ligger inte långt ifrån Stockholms innerstad likväl som Arlanda flygplats. Befolkningsantalet ligger på 65000. Vattentornet Tunberget är en populär plats som ger besökaren en 360-graders vy över kommunen och ända till Kaknästornet. Från Sollentuna kommer den kända skådespelerskan Ebba Hultqvist, mest känd från rollen som Wilma i Skärgårdsdoktorn.