Rivning i Sala

Här hittar du hjälp med rivning. Lämna en förfrågan nedanför så ser vi till att du inom kort blir får offerter från erfarna experter. Det är helt gratis och utan förpliktelser att lämna en förfrågan.

Skapa förfrågan

Förfrågningar som liknar rivning i Sala

Alla förfrågningar

Rivning

Rivning kan göras i renoveringssyfte, på grund av skada eller för att bereda plats åt en ny byggnad. Det finns flera tekniker att använda sig av när man river fasader och väggar. Två av dessa är sprängning och demontering. Manuell demontering görs vanligen på mindre byggnader och passar bra när man vill få ut byggmaterial som träbjälkar, fönster och isoleringsmaterial. Viktigt är att utföra varje arbetsmoment i rätt ordning, skaderisken är nämligen hög. Fallande väggar, tak som rasar och stora hål i golvet är exempel på olyckor som kan inträffa. Det är därför säkrast att anlita professionella hantverkare. De kan riva allt ifrån lätta gipsväggar till tunga betongväggar. Efter avslutat arbete ser de till att städa undan bråte, byggdamm och farliga avfall. En del farliga ämnen kräver rätt kompetens och certifiering. Såldes finns det flera goda anledningar att anlita kunniga hantverkare.

Sala

Sala ligger i Västmanlands län och har en befolkning på 22000. Städer som ligger i närheten av Sala är Uppsala och Västerås. Sala är mest känd för Sala silvergruva och även för sin maskinindustri. Sala silvergruva hade under lång tid stor betydelse för Sveriges ekonomi. Även om gruvan är tagen ur bruk, är den fortfarande en inkomstkälla för orten då många besökare lockas dit. Omkring Salatrakten och gruvan, provborras det än idag i försök om att hitta ytterligare silverfynd. Omkring Sala finns även flera kalkbrott. Populära sevärdheter i Sala är Sätra Brunn, Aguélimuseet eller Svartådalen. Årligen anordnas även en höstmarknad på Stora Torget där man kan fynda mysiga klädesplagg, hemgjord sylt, äpplen med mera. Under 1800-talet var den danska författaren H.C. Andersen på besök i Sala. Dansken är bland annat känd för att ha skrivit fler än 1000 dikter. Under sin visit i Sala, var H.C. Andersen i förundran om var alla människor höll hus. Det visade sig att de flesta ur befolkningen hämtade hem sin boskap från åkrarna utanför staden. En känd tv-profil från Sala är skådespelaren Bertil Norström som är född i Sala.