Rörmokare i Sala

Det är alltid bäst att anlita certifierade rörmokare för allt inom VVS & rör. De har nödvändig kompetens och utrustning för utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan så får du offerter från kvalitetssäkrade proffs.

Skapa förfrågan

Förfrågningar som liknar rörmokare i Sala

Alla förfrågningar

Rörmokare

Rörmokaren är en mångsysslare inom VVS-, ROT- och servicearbeten. Det kan handla om alltifrån byte av toalettstolar till varmvattenberedare. Rörmokare är således synonymt med rörläggare och VVS-montör. För att en rörmokare ska tilldelas yrkesexamen måste denne först gå igenom en treårig utbildning på gymnasiet, energiprogrammet med inriktning VVS. Därpå följer en lärlingstid om två år. I det sista skedet skall den framtida rörmokaren genomgå ett gesällprov som omfattar flera moment inom VVS-arbeten och dylikt.

Benämningen VVS står för värme-, ventilations- och sanitetsteknik. Rörmokaren arbetar med installationen och inom VVS-anläggningar i fastigheter. Det kan röra sig om fall där ett hushålls värmesystem inte fungerar som det ska. Då kan rörmokaren byta ut en säkerhetsventil som får vattnet att åter strömma ut i radiatorer. På så sätt kommer snart värmen tillbaka.

Vi på ServiceFinder granskar så att alla rörmokare har F-skatt såväl som kreditanmärkningar - allt för din trygghet som kund. Sänd iväg en noggrann förfrågan här på ServiceFinder så mottager du snart minst en offert från en rörmokare i Sala.

Sala

Sala ligger i Västmanlands län och har ett invånarantal på 22000. Närliggande orter till Sala är Uppsala och Västerås. Sala är mest känd för Sala silvergruva men också för sin maskinindustri. Gruvan hade under lång tid en av landets viktigaste inkomstkällor. Även om gruvan är tagen ur bruk, är den fortfarande en inkomstkälla för Sala då många besökare lockas dit. Omkring Salatrakten och gruvan, provborras det fortfarande i syfte för att finna fler silverfynd. Runtom Sala finns också flera kalkbrott. Fler sevärdheter i Sala är Sätra Brunn, Aguélimuseet eller Svartådalen. Varje år arrangeras även en höstmarknad på Stora Torget där man kan fynda kläder, hemgjord sylt, äpplen med mera. Under 1800-talet var den danska författaren H.C. Andersen på besök i Sala. Dansken är bland annat känd för att ha skrivit fler än 1000 dikter. Under sitt besök i Sala, undrade författaren var alla människor höll hus. Det visade sig att de flesta ur befolkningen hämtade hem sin boskap från åkrarna utanför staden. En känd tv-profil från Sala är författaren, redaktören och komikern Lasse O'Månsson.