Plattsättning på Värmdö

Lämna en förfrågan nedanför så får du inom kort gratis offerter från erfarna företag som gärna hjälper dig med plattsättning. Det är helt gratis att lämna en förfrågan, och den är inte bindande.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar plattsättning på Värmdö

 • Dränering på Värmdö

  ROT

  Dags för dränering? Hos Servicefinder kan du jämföra offerter och omdömen från professionella företag på Värmdö.

 • Markarbete på Värmdö

  Bor du på Värmdö och behöver hjälp med dränering, sanering eller annat markarbete? Servicefinder hjälper dig hitta professionella företag nära dig.

 • Trädfällning på Värmdö

  RUT

  Söker du aroborister som kan hjälpa dig med trädfällning eller trädvård? Lämna en förfrågan hos oss och få gratis offerter från arborister på Värmdö.

 • Trädgårdsarbete på Värmdö

  Bor du på Värmdö? och behöver hjälp i trädgården? Hos Servicefinder får du kontakt med pålitliga företag som hjälper dig med trädgårdsarbete.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar plattsättning på Värmdö

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra företag

Några av våra populära företag

Blogginlägg om uppdrag

Plattsättning

En murares kunskap inom hantverk är nödvändig i nästan all husbyggnadsverksamhet. Muraren jobbar främst med tegel och lättbetong. Murarens arbetsuppgifter är plattsättning och att bygga upp husets väggar med lättbetongblock samt klä huset med fasadtegel. Putsning med olika tekniker är också vanliga uppgifter för en murare. Många murare besitter dessutom kunskap att utföra mindre inredningsjobb såsom spisar eller väggar av tegel.

För att bli murare, läser man ett treårigt byggprogram med inriktning på husbyggnad. Som inledning i utbildningen är det främst vanliga skolämnen man riktar in sig på för att sedan ta tag i det praktiska. Man genomgår under utbildningen olika arbetsområden inom byggbranschen. Därtill kan man under det första året på byggprogrammet möjligheten att växla yrkesinriktning. När lärlingstiden som är ungefär 2½ år, får den framtida muraren genomföra ett yrkesteoretiskt prov. Blir denne godkänd, blir han eller hon också kvalificerad murare med yrkesbevis.

Värmdö

Som en övervägande stor del av Stockholms skärgård ligger Värmdö - en kommun bestående av endast öar. Värmdö kommun har ett invånarantal på runt 38000 bofasta och är i alla avseenden en skärgårdskommun.

När man lämnar Stockholm för att ta sig ut mot Värmdö och alla dess öar träffar man efter en stund på Nacka - med Nacka Strand och Nacka Forum. Åker man längre ut stöter man snart på Värmdö kommuns centralort Gustavsberg. Här går det att hitta butiker, postkontor och trevligt skärgårdsboende inte långt ifrån SLs busscentral.

Bland de tongivande företagen i Värmdö kommun verkar den anrika porslinsfabriken i Gustavsberg som drivs av Gustavsberg AB. I Gustavsberg återfinns också dagligvaruhandlaren Kooperativa Förbundet.