Plattsättning i Oskarshamn

Lämna en förfrågan nedanför så får du inom kort gratis offerter från erfarna företag som gärna hjälper dig med plattsättning. Det är helt gratis att lämna en förfrågan, och den är inte bindande.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar plattsättning i Oskarshamn

 • Dränering i Oskarshamn

  ROT

  Dags för dränering? Hos Servicefinder kan du jämföra offerter och omdömen från professionella företag i Oskarshamn.

 • Markarbete i Oskarshamn

  Bor du i Oskarshamn och behöver hjälp med dränering, sanering eller annat markarbete? Servicefinder hjälper dig hitta professionella företag nära dig.

 • Trädfällning i Oskarshamn

  RUT

  Söker du aroborister som kan hjälpa dig med trädfällning eller trädvård? Lämna en förfrågan hos oss och få gratis offerter från arborister i Oskarshamn.

 • Trädgårdsarbete i Oskarshamn

  Bor du i Oskarshamn? och behöver hjälp i trädgården? Hos Servicefinder får du kontakt med pålitliga företag som hjälper dig med trädgårdsarbete.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar plattsättning i Oskarshamn

Alla förfrågningar

Några av våra populära företag

Blogginlägg om uppdrag

Plattsättning

En murare jobbar allt som oftast med tegel och lättbetong samt plattsättning. Murarens kännedom är nästan alla typer av husbyggen i behov av. Muraren bygger upp husets väggar med lättbetongblock och formger huset med fasadtegel. Vissa murare jobbar även med inredning såsom att sätta tegel på väggar eller spisar.

Man läser byggprogrammet i tre år med inriktning husbyggnad för att kunna bli murare. I början av utbildningen är det företrädesvis vanliga skolämnen man riktar in sig på för att sedan ta tag i det praktiska. Man får under utbildningens gång prova på olika arbetsområden inom byggbranschen. Därtill kan man under det första året på byggprogrammet tillfälle att växla yrkesinriktning. Efter lärlingsutbildningen som ligger på cirka 2½ år, får den framtida muraren genomgå ett yrkesteoretiskt prov. Blir denne godkänd, blir han eller hon också kvalificerad murare med yrkesbevis.

Oskarshamn

Hamnstaden Oskarshamn är huvudorten i Oskarshamns kommun. Den finns att hitta i Kalmar län och således tillhör den landskapet Småland. Oskarshamn kommun besitter en folkmängd på 26000 invånare. Till Oskarshamn finns det flera resealternativ. Du kan ta dig hit med bil och buss, ta flyget, båten eller det spårbundna alternativet i form av tåget. Allt beroende på bekvämlighet och vilket väderstreck du kommer från. Från hamnen kan du ta färjan till både Gotland och Öland, vilket är anledningen till att många turister befinner sig i Oskarshamn. Oskarshamn är en industristad och står för en omfattande mängd godstrafik både inom Sverige och till andra länder. Här finns även Oskarshamnfabriken, vars produktion uppgår till hela 6.000 ton stearinljus per år. Vid en början, med andra ord på 1830-talet, låg fabriken i stadsdelen Liljeholmen i Stockholm. Tillverkningen flyttades 1970 till Oskarshamn. En annan viktig faktor för näringslivet är kärnkraften. Kärnkraftverket i Oskarshamn har tre reaktorer.

För den medicin- och historieintresserade kan det vara intressant att gå en runda på kolerakyrkogården som har funnits sedan 1834. Vid Sverigepremiären av filmatiseringen av den animerade serien The Simpsons, blev Oskarshamn utnämnd till motsvarigheten till Springfield, dvs staden där The Simpsons utspelar sig.