Plattsättning i Nora

Lämna en förfrågan nedanför så får du inom kort gratis offerter från erfarna företag som gärna hjälper dig med plattsättning. Det är helt gratis att lämna en förfrågan, och den är inte bindande.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar plattsättning i Nora

 • Dränering i Nora

  ROT

  Dags för dränering? Hos Servicefinder kan du jämföra offerter och omdömen från professionella företag i Nora.

 • Markarbete i Nora

  Bor du i Nora och behöver hjälp med dränering, sanering eller annat markarbete? Servicefinder hjälper dig hitta professionella företag nära dig.

 • Trädfällning i Nora

  RUT

  Söker du aroborister som kan hjälpa dig med trädfällning eller trädvård? Lämna en förfrågan hos oss och få gratis offerter från arborister i Nora.

 • Trädgårdsarbete i Nora

  Bor du i Nora? och behöver hjälp i trädgården? Hos Servicefinder får du kontakt med pålitliga företag som hjälper dig med trädgårdsarbete.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar plattsättning i Nora

Alla förfrågningar

Några av våra populära företag

Blogginlägg om uppdrag

Plattsättning

En murares hantverksskicklighet behövs i nästan all husbyggnadsverksamhet. Muraren jobbar främst med tegel och lättbetong. Murarens arbetsuppgifter är plattsättning och att bygga upp husets väggar med lättbetongblock samt klä huset med fasadtegel. Putsning med olika tekniker är också vanligt förekommande för en murare. Flera murare besitter dessutom kunskap att utföra små inredningsjobb som exempelvis spisar eller väggar av tegel.

För att bli murare, läser man ett treårigt byggprogram med inriktning på husbyggnad. I början av utbildningen är det företrädesvis vanliga skolämnen man riktar in sig på för att sedan gå in på det praktiska. Man genomgår under utbildningen olika arbetsområden inom byggbranschen. Därtill kan man under det första året på byggprogrammet möjligheten att byta yrkesinriktning. När lärlingstiden som är ungefär 2½ år, får den blivande muraren göra ett yrkesteoretiskt prov. Blir denne godkänd, blir han eller hon också kvalificerad murare med yrkesbevis.

Nora