Plattsättning i Lund

Lämna en förfrågan nedanför så får du inom kort gratis offerter från erfarna företag som gärna hjälper dig med plattsättning. Det är helt gratis att lämna en förfrågan, och den är inte bindande.

Skapa förfrågan

Förfrågningar som liknar plattsättning i Lund

Alla förfrågningar

Plattsättning

En murare jobbar vanligen med tegel och lättbetong samt plattsättning. Murarens kännedom behövs i princip i alla husbyggnadsprojekt. Muraren bygger upp husets väggar med lättbetongblock och formger huset med fasadtegel. Somliga murare jobbar även med inredning såsom att tegelsätta spisar eller väggar.

Genom att läsa det treårig gymnasiekompetens på byggprogrammet med inriktning på husbyggnad, kan man bli murare. I den första delen av utbildningen mixas teori med praktik, där praktiken kommer först för att sedan praktiseras utåt. Det är ytterst betydelsefullt att vara godkänd i alla kärnämnen för att kunna bli murare. Under själva gymnasietiden får den blivande muraren försöka sig på olika områden inom bygg. Därtill kan studenten utöver detta byta yrkesinriktning under det första året på byggprogrammet. Efter studierna, blir den blivande muraren lärling på ett företag inom branschen. Lärlingsperioden med lärlingslön pågår i cirka 2½ år. Efter lärlingstiden måste den blivande muraren göra ett yrkesteoretiskt prov där han eller hon får ett yrkesbevis om denne får godkänt på provet.

Lund

Lund, med en population på 110000, är beläget i Skåne. Lund har flera museer med prima samlingar av historiska föremål och olika visningar. Några av de främsta företagen i staden är Tetra Pak, Sony Ericsson, AstraZeneca och Bibliotekstjänst.