Plattsättning i Ludvika

Lämna en förfrågan nedanför så får du inom kort gratis offerter från erfarna företag som gärna hjälper dig med plattsättning. Det är helt gratis att lämna en förfrågan, och den är inte bindande.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar plattsättning i Ludvika

 • Dränering i Ludvika

  ROT

  Dags för dränering? Hos Servicefinder kan du jämföra offerter och omdömen från professionella företag i Ludvika.

 • Markarbete i Ludvika

  Bor du i Ludvika och behöver hjälp med dränering, sanering eller annat markarbete? Servicefinder hjälper dig hitta professionella företag nära dig.

 • Trädfällning i Ludvika

  RUT

  Söker du aroborister som kan hjälpa dig med trädfällning eller trädvård? Lämna en förfrågan hos oss och få gratis offerter från arborister i Ludvika.

 • Trädgårdsarbete i Ludvika

  Bor du i Ludvika? och behöver hjälp i trädgården? Hos Servicefinder får du kontakt med pålitliga företag som hjälper dig med trädgårdsarbete.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar plattsättning i Ludvika

Alla förfrågningar

Några av våra populära företag

Blogginlägg om uppdrag

Plattsättning

En murare arbetar vanligen med tegel och lättbetong samt plattsättning. Murarens skicklighet är nästan alla typer av husbyggen i behov av. Muraren sätter upp husets väggar med lättbetongblock och formar huset med fasadtegel. Somliga murare arbetar även med inredning såsom att sätta tegel på väggar eller spisar.

Genom att läsa det treårig gymnasiekompetens på byggprogrammet med inriktning på husbyggnad, kan man bli murare. I den första delen av utbildningen blandar man teori med praktik, där praktiken kommer först för att sedan praktiseras utåt. Det är ytterst betydelsefullt att vara godkänd i alla kärnämnen för att kunna bli murare. Under själva gymnasietiden får den blivande muraren testa på olika områden inom branschen. På detta kan studenten utöver detta byta yrkesinriktning under det första året på byggprogrammet. Efter studierna, blir den blivande muraren lärling på ett företag inom branschen. Lärlingsperioden med lärlingslön uppgår till ungefär 2½ år. Efter lärlingsperioden får personen genomföra ett yrkesteoretiskt prov där han eller hon får ett yrkesbevis om denne får godkänt på provet.

Ludvika

Ludvika ligger i södra Dalarna och har en befolkningsmängd på 26000. Ludvika är den 83:e största tätbebodda orten i Sverige. Städer som ligger i närheten är bland andra Smedjebacken och Hedemora med flera. Om man befinner sig i trakterna kring Ludvika, ska man passa på att besöka Malingsbo-klotens naturreservat. Det finns alltid något att göra i Ludvika. Ludvika marknad, Saffah ungdomsfestival, dans, Säfsenveckan, skidåkning och mycket mer. Innan 1900-talet var det järn- och skogsbruket som var ledande i stadens företagsklimat. 1900 bildades nämligen Elektriska Aktiebolaget Magnet och såldes vidare till ASEA Västerås år 1916. Därmed började den verkliga ökningen inom elektronikindustrin. Mot slutet av 1980-talet blev ASEA till ABB, vilket nuförtiden är den främsta arbetsgivaren med 2600 anställda.