Plattsättning i Kävlinge

Lämna en förfrågan nedanför så får du inom kort gratis offerter från erfarna företag som gärna hjälper dig med plattsättning. Det är helt gratis att lämna en förfrågan, och den är inte bindande.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar plattsättning i Kävlinge

 • Dränering i Kävlinge

  ROT Dränering

  Dags för dränering? Hos Servicefinder kan du jämföra offerter och omdömen från professionella företag i Kävlinge.

 • Markarbete i Kävlinge

  Bor du i Kävlinge och behöver hjälp med dränering, sanering eller annat markarbete? Servicefinder hjälper dig hitta professionella företag nära dig.

 • Trädfällning i Kävlinge

  RUT Trädfällning

  Söker du aroborister som kan hjälpa dig med trädfällning eller trädvård? Lämna en förfrågan hos oss och få gratis offerter från arborister i Kävlinge.

 • Trädgårdsarbete i Kävlinge

  Bor du i Kävlinge? och behöver hjälp i trädgården? Hos ServiceFinder får du kontakt med pålitliga företag som hjälper dig med trädgårdsarbete.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar plattsättning i Kävlinge

Alla förfrågningar

Plattsättning

En murares kunskap inom hantverk behövs i nästan all husbyggnadsverksamhet. Muraren arbetar främst med tegel och lättbetong. Murarens arbetsuppgifter är plattsättning och att bygga upp husets väggar med lättbetongblock samt klä huset med fasadtegel. Putsning med olika tekniker är också vanliga uppgifter för en murare. Flera murare besitter dessutom kunskap att utföra små inredningsjobb såsom spisar eller väggar av tegel.

Man läser byggprogrammet i tre år med inriktning husbyggnad för att kunna bli murare. Som inledning i utbildningen är det främst kärnämnena man riktar in sig på för att sedan gå in på det praktiska. Man får under utbildningens gång prova på olika arbetsområden inom byggbranschen. Därtill kan man under det första året på byggprogrammet möjligheten att byta yrkesinriktning. Efter lärlingsutbildningen som ligger på cirka 2½ år, får den framtida muraren genomföra ett yrkesteoretiskt prov. Som godkänd blir lärlingen kvalificerad murare med yrkesbevis.

Kävlinge

Kävlinge ligger i det sydligaste av våra svenska län, nämligen Skåne län. Centralort i kommunen är Kävlinge och har en folkmängd på 29000 invånare. De första bosättningarna uppstod längs med Kävlingeån, som är sydskånes största vattendrag. Det som kännetecknar Kävlinge är den järnvägsknut som den utgör. I kommunvapnet avbildas de sex järnvägslinjer som förenas i Kävlinge. Den första banan som korsade Kävlinge var den mellan Billesholm och Malmö. Det var år 1886. Samma år öppnade linjen mot Lund. Fördelarna med järnvägstrafiken var att det öppnade upp för industrier att positionera sig längs Kävlingeån. I dagsläget går det pendeltåg på sträckorna till Lund, Landskrona och Teckomatorp.

I staden finns ett bibliotek som bland annat har varit allt ifrån brandstation, badhus, gymnastiksal och till och med häkte. För golfintresserade är Kävlinge en bra plats att besöka med sina tre 18-hålsgolfbanor och tre 9-hålsgolfbanor. Det organiseras även golftävlingar av internationell klass. Vill man, så kan man kalla Kälvinge en golfkommun.