Nybyggnation i Sundbyberg

Lämna en förfrågan för att få offerter från proffs inom nybyggnation. Det är helt gratis och du får svar inom kort från hantverkare i ditt område. Du sparar både tid och pengar.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Hittade rätt person för jobbet inom en timme.

  Johan L, Juli 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 163
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar nybyggnation i Sundbyberg

 • Badrumsrenovering i Sundbyberg

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Sundbyberg som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Sundbyberg

  ROT

  Letar du efter elektriker i Sundbyberg? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Sundbyberg

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Sundbyberg? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Sundbyberg

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Sundbyberg.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar nybyggnation i Sundbyberg

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra företag

Några av våra populära företag

Vanliga frågor och svar om nybyggnation

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om nybyggnation

Nybyggnation

En nybyggnation är ett stort projekt. Oavsett om byggnationen gäller ett husbygge, en industrilokal eller ett omklädningsrum är arbetet omfattande. Ju grundligare arbetet utförs desto mindre reparationer och renoveringar behövs i ett senare skede. För att du inte ska behöva bekymra dig över ekonomin är det en smart idé att ta hjälp av ett företag som erbjuder totalentreprenad, det betyder att de tar hand om nybyggnationen från början till slut. Man ska ta hänsyn till både nytta och funktion när man bygger hus, då vissa saker kan vara svåra att förändra i efterhand. Om du är kluven kring hur ditt blivande hus ska utformas kan du ta hjälp av en arkitekt. Det första man måste göra innan en nybyggnation är att söka bygglov, det kan man göra hos kommunen. När bygglovet är godkänt kan arbetet ta fart. Du väljer inredning och material både på insidan och utsidan av huset. Företaget som ansvarar för nybyggnationen ser till att dina idéer och drömmar blir verklighet. De är ditt stöd under hela byggnationen. Innan du vet ordet av är det inflyttingsdags i ditt drömhus.

Sundbyberg

Kommunen Sundbyberg, på norra sidan om Stockholm är med runt 39000 invånare inte riktigt lika stort som systerkommunen Solna i öst eller storebrorsan Stockholm i sydost. Som en av dryga dussinet andra kommuner i landet, däribland även Solna och Stockholm, så kallar sig Sumpan fortfarande för "stad", även om det rent formellt inte finns några sådana i vårt land efter den omfattande kommunreformen 1971. Stadsbegreppet känns dock rättvist - här finns butiker, kultur och nöjesliv, ett centrum och kommunen har en effektiv kollektivtrafik. Planer fanns på att att Solna och Sundbyberg skulle gå samman till en kommun och ett "kommunblock" bildades på 60-talet. Planerna genomfördes aldrig och även om gränsen mellan Solna och Sundbyberg sedan länge byggts ihop och suddats ut så är Sundbyberg en egen kommun sedan -71.

Kommunen Sundbyberg är även känd för en viss politisk turbulens på senare år, med politiska överhopp och oönskade vågmästare som ställt till det parlamentariska läget. Socialdemokratin har haft ett ständigt tag om majoriteten allt sedan kommunen grundades, men förlorade den för ett tag efter valet 2006 och sedan dess har det varit lite "rörigt" på den politiska arenan.

Sundbyberg har runt 2500 aktiva företag och bland de största arbetsgivarna hittar vi SEB med 2500 anställda, Buslink, Ericsson och ytterligare ett antal stora företag med en personalstyrka på över 100 personer. Kommunen är en populär bostadsort med sina många kommunikationsalternativ. Sundbyberg kan stoltsera med både tunnelbana och pendeltåg och storstaden känns alltid nära. Staden kallas ofta för "en småstad mitt i storstaden", kanske lite roligare än "Se Sundbyberg och sedan dö" som hämtats ur en låttitel av Ulf Peder Olrog och som skämtsamt kan få beskriva Sundbyberg ibland.