Nybyggnation i Nacka

Lämna en förfrågan för att få offerter från proffs inom nybyggnation. Det är helt gratis och du får svar inom kort från hantverkare i ditt område. Du sparar både tid och pengar.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Ett bra sätt att hitta tjänster på.

  Hans L, Oktober 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 017
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar nybyggnation i Nacka

 • Elektriker i Nacka

  ROT

  Letar du efter elektriker i Nacka? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Nacka

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Nacka? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Nacka

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Nacka.

 • Rörmokare i Nacka

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Nacka.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar nybyggnation i Nacka

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra företag

Några av våra populära företag

Vanliga frågor och svar om nybyggnation

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om nybyggnation

Nybyggnation

Nybyggnationer är stora projekt. Vare sig byggnationen gäller ett husbygge, en industrilokal eller en idrottshall är det ett omfattande arbete. Ett grundligt arbete innebär att det krävs färre reparationer och renoveringar i framtiden. För att du ska slippa oroa dig över din budget är det en smart idé att ta hjälp av ett företag som ansvarar för nybyggnationen. Man ska ta hänsyn till både nytta och funktion vid en byggnation, då en del saker kan vara svåra att förändra i efterhand. Om du inte vet hur du vill att ditt blivande hus ska utformas kan du ta hjälp av en arkitekt. Det första man måste göra innan en nybyggnation är att söka bygglov hos kommunen. När bygglovet är godkänt kan arbetet ta fart. Du får välja inredning och material både på in- och utsidan av huset. Företaget som ansvarar för nybyggnationen ser till att dina idéer och drömmar blir verklighet. Ni håller nära kontakt under hela byggnationen. Inom kort är det dags att flytta in i ditt drömhus.

Nacka

I Nacka finns det 90000 invånare. Kommunen har sedan en bit in på 1970-talet berikats med 27000 personer. År 1971 inrättades Nacka som egen kommun. Tidigare fungerade Nacka som en landskommun sedan 1862 och sammangick även i Svartlösa härad (mindre folk- och landområden) med bland andra Huddinge och Salem. Nacka har varit befolkat i över 4000 år.

Kända personer från området är den före detta proffsboxaren och numera TV-profilen Paolo Roberto samt komikern David Batra.

Stora industriföretag som exempelvis Atlas Copco AB hade för att par årtionden tillbaka omfattande framgångar i Nacka kommun. Idag tillför företaget däremot ingen produktion i Nacka. De senaste årtiondet har marknaden varit mest framträdande av handel samt service- och tjänstenäring. El-giganten slår även stort inom hemelektronik och detaljhandel.