Nybyggnation i Helsingborg

Lämna en förfrågan för att få offerter från proffs inom nybyggnation. Det är helt gratis och du får svar inom kort från hantverkare i ditt område. Du sparar både tid och pengar.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Ett bra sätt att hitta tjänster på.

  Hans L, Oktober 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 017
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar nybyggnation i Helsingborg

 • Elektriker i Helsingborg

  ROT

  Letar du efter elektriker i Helsingborg? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Helsingborg

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Helsingborg? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Helsingborg

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Helsingborg.

 • Rörmokare i Helsingborg

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Helsingborg.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar nybyggnation i Helsingborg

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra företag

Några av våra populära företag

Vanliga frågor och svar om nybyggnation

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om nybyggnation

Nybyggnation

En nybyggnation är ett stort projekt. Vare sig byggnationen gäller ett husbygge, en industrilokal eller ett omklädningsrum är det ett omfattande arbete. Ju grundligare arbetet utförs desto mindre reparationer och renoveringar behövs i ett senare skede. För att du inte ska behöva bekymra dig över ekonomin är det en smart idé att ta hjälp av ett företag som erbjuder totalentreprenad, det betyder att de tar hand om nybyggnationen från början till slut. Det är viktigt att ta hänsyn till både nytta och funktion när man bygger hus, då en del saker inte är så enkla att ändra på i efterhand. Om du inte vet hur du vill att ditt framtida hus ska se ut kan du vända dig till en arkitekt. Det första man måste göra innan en nybyggnation är att söka bygglov hos kommunen. När bygglovet är godkänt kan arbetet ta fart. Du får välja inredning och material både på insidan och utsidan av huset. Företaget som ansvarar för nybyggnationen ser till att förverkliga dina idéer och drömmar. De är ditt stöd under hela byggnationen. Inom kort är det inflyttingsdags i ditt drömhus.

Helsingborg

Helsingborg finns det i Skåne län och har endast fyra kilometer till Danmark. Populationen i Helsingborg uppgår till 129000. Sveriges åttonde största tätort är Helsingborg.

Det föreligger flertalet matserveringar med hög standard i Helsingborg. Kulturen är dessutom sprudlande intressant i Helsingborg. Vill man bevista museum, föreligger det flertalet sådana att välja mellan. I annat fall kan man åka till någon av alla badstränder som föreligger inom 10 minuter från stadens centrum.

Helsingborg har ett utmärkt företagsliv, mycket tack vare stadens position. Helsingborg är utgångsområde för några kända varumärken, tämligen kafferosteriet Zoégas precis som tidningsförlaget Allers med flera. Med undantag för Stockholm, Göteborg och Malmö, har Helsingborg flest huvudkontor i Sverige där bland andra Yves Rocher, Viktväktarna och Biltema är några av de större företagen.