Nybyggnation i Halmstad

Lämna en förfrågan för att få offerter från proffs inom nybyggnation. Det är helt gratis och du får svar inom kort från hantverkare i ditt område. Du sparar både tid och pengar.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Hittade rätt person för jobbet inom en timme.

  Johan L, Juli 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 163
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar nybyggnation i Halmstad

 • Badrumsrenovering i Halmstad

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Halmstad som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Halmstad

  ROT

  Letar du efter elektriker i Halmstad? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Halmstad

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Halmstad? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Halmstad

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Halmstad.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar nybyggnation i Halmstad

Alla förfrågningar

Några av våra populära företag

Vanliga frågor och svar om nybyggnation

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om nybyggnation

Nybyggnation

Nybyggnationer är stora projekt. Oavsett om byggnationen gäller en villa, en industrilokal eller ett omklädningsrum är det ett omfattande arbete. Ett ordentligt utfört arbete betyder att det inte behövs lika många reparationer och renoveringar i framtiden. För att du inte ska behöva oroa dig över ekonomin är det en god idé att anlita ett företag som erbjuder totalentreprenad, det betyder att de tar hand om nybyggnationen från början till slut. Det är viktigt att ta hänsyn till både nytta och funktion när man bygger hus, då en del saker inte är så enkla att ändra på i efterhand. Om du inte vet hur du vill att ditt framtida hus ska utformas kan du ta hjälp av en arkitekt. Det första man måste göra innan en nybyggnation är att söka bygglov, det kan man göra hos kommunen. När bygglovet är godkänt kan nybyggnationen påbörjas. Du får välja inredning och material både på insidan och utsidan av huset. Företaget som ansvarar för nybyggnationen ser till att göra verklighet av dina drömmar. De är ditt stöd under hela byggnationen. Inom kort är det inflyttingsdags i ditt drömhus.

Halmstad

Halmstad ligger i Halland och har ett invånarantal på 92000. Halmstad är Sveriges tjugonde största tätort. Företagare som finns i Halmstad är Hafa Bathroom Group och Höganäs AB. Det finns två ICA Maxi och ett Coop Forum i staden. Flest arbeten finns hos den offentliga sektorn. Det finns fler resultatrika idrottsföreningar i Halmstad - där fotbollsklubben Halmstad BK har vunnit fyra guld i SM. På Halmstad travbana arrangeras Sprintermästaren årligen på sommaren.