Nybyggnation i Eskilstuna

Lämna en förfrågan för att få offerter från proffs inom nybyggnation. Det är helt gratis och du får svar inom kort från kvalitetssäkrade hantverkare. Du sparar både tid och pengar.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar nybyggnation i Eskilstuna

 • Badrumsrenovering i Eskilstuna

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Eskilstuna som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Eskilstuna

  ROT

  Letar du efter elektriker i Eskilstuna? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Eskilstuna

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Eskilstuna? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Eskilstuna

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Eskilstuna.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar nybyggnation i Eskilstuna

Alla förfrågningar

Några av våra populära företag

Vanliga frågor och svar om nybyggnation

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om nybyggnation

Nybyggnation

En nybyggnation är ett stort projekt. Vare sig byggnationen gäller ett husbygge, en industrilokal eller en idrottshall är arbetet omfattande. Ett grundligt arbete innebär att det krävs färre reparationer och renoveringar i framtiden. För att du inte ska behöva bekymra dig över ekonomin är det en smart idé att anlita ett företag som erbjuder totalentreprenad, det betyder att de tar hand om nybyggnationen från början till slut. Det är viktigt att ta hänsyn till både nytta och funktion när man bygger hus, då vissa saker inte är så enkla att förändra i efterhand. Om du är kluven kring hur ditt blivande hus ska utformas kan du ta hjälp av en arkitekt. Innan en nybyggnation måste man söka bygglov, det kan man göra hos kommunen. När bygglovet är beviljat kan nybyggnationen påbörjas. Du väljer inventarier och material både på insidan och utsidan av huset. Företaget som sköter nybyggnationen ser till att göra verklighet av dina drömmar. Ni håller nära kontakt under hela byggnationen. Innan du vet ordet av är det inflyttingsdags i ditt drömhus.

Eskilstuna

Eskilstuna är tätort i Södermanland och staden tillhör Södermanlands län. Eskilstuna har en befolkningsmängd på 96000. Via Riksväg 53 åker man sig snabbt till Västerås som ligger norröver från Eskilstuna.

Eskilstuna har många berömda ansikten att vara stolta över. ABBA-medlemmarna Anni-Frid Lyngstad och Benny Andersson samt rockgruppen Kent. Programledaren André Pops är född i staden.

Företagandet ökar ideligen i Eskilstuna. Fordonsindustrin ligger främst i dagsläget, men även design och hälsa börjar expandera på marknaden. Eskilstuna kommun samverkar mellan företagen och har goda kommunikationsforum och organisationer som jobbar på en bättre näringsutveckling.