Markarbete i Uppsala

Här kan du snabbt och enkelt få gratis offerter från erfarna företag som hjälper dig med markarbete. Lämna en kostnadsfri förfrågan nedanför så kan du snart få svar från flera proffs.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Hittade rätt person för jobbet inom en timme.

  Johan L, Juli 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 163
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar markarbete i Uppsala

 • Dränering i Uppsala

  ROT

  Dags för dränering? Hos Servicefinder kan du jämföra offerter och omdömen från professionella företag i Uppsala.

 • Stensättare i Uppsala

  Planerar du att lägga stenplattor eller kakla om badrummet? Beskriv ditt behov och få kontakt med flera duktiga stensättare i Uppsala.

 • Trädfällning i Uppsala

  RUT

  Söker du aroborister som kan hjälpa dig med trädfällning eller trädvård? Lämna en förfrågan hos oss och få gratis offerter från arborister i Uppsala.

 • Trädgårdsarbete i Uppsala

  Bor du i Uppsala? och behöver hjälp i trädgården? Hos Servicefinder får du kontakt med pålitliga företag som hjälper dig med trädgårdsarbete.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar markarbete i Uppsala

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra företag

Några av våra populära företag

Blogginlägg om markarbete

Markarbete

Markarbete är oftast det viktigaste momentet inför en byggnation och måste därför göras ordentligt. Markarbete inkluderar allt ifrån husgrunder till dränering. Vid ett husbygge inleds markarbetet med att marken formas och förbereds inför uppbyggandet av husgrunden. Det gäller att placera byggnaden på markens högsta punkt och i rätt fallriktning. Då riskerar man inte att nederbörd flyter in under grunden och förorsakar fuktskador. För att undvika det brukar markarbetaren gräva ett dräneringsdike. Sista momentet är schaktning då man fyller marken med grus för att göra den stabil. Andra arbeten som markanäggaren kan hjälpa dig med är att lägga stenplattor till din blivande uteplats eller anordna en gräsmatta. Anlita en skicklig markentreprenör för att få ett så bra markarbete som möjligt.

Uppsala

Uppsala är med runt 30 000 studenter bara på Uppsala Universitet känt som en studentstad, men skulle lika gärna kunna kallas för en företagsstad med runt 12000 företag i kommunen och nästan dubbelt så många i länet som helhet. Uppsala har 198000 invånare och är därmed landets fjärde största kommun.

Landet största städer är naturligtvis prioriterade av oss på ServiceFinder så om du lägger in en offertförfrågan på markarbete i Uppsala så har du stor chans till många kvalificerade svar.

I Uppsala län ligger flera andra städer, som Enköping och Bålsta, bägge med över tio tusen invånare. En annan känd Uppsalaort är Forsmark med sitt kärnkraftverk. Uppsala gränsar faktiskt även mot Finland genom ön "Märket" som är ett litet skär i Södra kvarken som definierar gränsen mellan våra länder. Med sin närhet till både Stockholm och Arlanda flygplats är Uppsala ett tillgängligt turistmål och jämte slottet och Domkyrkan så är Uppsala högar i "Gamla Uppsala" populärt att besöka.

Uppsalas näringsliv domineras av enmansföretag, runt 9000, och tjänstesektorn är den största - speciellt IT har vuxit de senaste åren, men det finns många företag representerade inom verkstad, läkemedel- och livsmedelsindustri. Uppsala har av naturliga skäl en väldigt välutbildad arbetskraft med en stor mängd forskning vid de båda universiteten och även en relativt hög andel forskningsintensiva företag.