Målare i Partille

Att tapetsera eller måla om är ett enkelt sätt att fräscha upp hemmet. Här hittar du professionella målare som ger dig ett snyggt och långsiktigt hållbart resultat. Dessutom blir det mycket billigare med ROT-avdraget. Lämna en förfrågan nedanför så får du offerter inom kort. Det är helt gratis och inte bindande.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar målare i Partille

 • Badrumsrenovering i Partille

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Partille som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Partille

  ROT

  Letar du efter elektriker i Partille? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Snickare i Partille

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Partille.

 • Byggare i Partille

  ROT

  Letar du efter en seriös byggare för renovering av huset eller diverse byggarbeten? Då har du hittat rätt! Lämna en förfrågan och få offerter från yrk

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar målare i Partille

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra målare

Vanliga frågor och svar om målare

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om målare

Målare

Måleriarbetet handlar om att kunna hantera flertalet redskap exempelvis penslar och färg. Målaren spenderar sin tid på alla möjliga olika platser, det kan vara på ett sjukhus, i en industrilokal eller i ett bostadshus.

Det är bra om personen som arbetar som målare kan umgås med olika typer av människor och är social. En målare stöter på många människor i när han eller hon är på jobbet, bland annat andra hantverkare och fastighetsägare. En målare är arbetar ofta i personers hem och det är nödvändigt att lyssna till personens önskemål och funderingar.

Egenskaper som är bra att ha som målare är ett praktiskt handlag och ett öga för detaljer när färg och tapeter ska väljas. Den som arbetar som målare är utbildad på gymnasiet och har där inriktat sig på bygg och måleri, ofta har han eller hon också gått som lärling en tid.

En del yrkesutövare inom måleribranschen har valt att skaffa sig ytterligare expertis inom områden såsom våtrum, dekoration och rostskydd. Att vara expert inom ett visst område är utmärkt eftersom måleriarbetet ofta handlar om speciella tekninker och material. En målare bör ha kunskaper som rör sig både inom de tekninska och estetiska områdena vid val av färger och material. Aspekter såsom glans, matthet och färgens åldrande är viktiga att tänka på.

Att utföra ett nogrannt grundarbete i måleriet är av största vikt. Det gäller nämligen att få hela arbetet så bra som möjligt vilken målerityp det än gäller. Innan ett måleriarbete kan utföras på exempelvis en husfasad är det viktigt att tvätta fasaden för att få bort avlagringar och smuts. Målaren måste sen få bort all löst sittande färg med hjälp av olika redskap och skrapor såsom spackelspade och stålborste. Den lösa färgen ska alltid tas bort och är färgen äldre än 50 år ska den skrapan ända ner till träet. Innan målning måste träet skyddas från att bli skadat av fukt med hjälp av grundprodukter.

Att måla på betong kan vara en av målarens flera uppgifter då det finns många industribyggnader, parkeringshus och bostadshus som är gjorda i det materialet. Det pågår ständigt arbeten med att rusta upp dessa och sätta färg på det gråa.

Partille

Partille är centralort och kommundel i Partille kommun och räknas även till tätorten Göteborg. Befolkningsmängden i Partille kommun ligger omkring 35000. Världens största årliga turnering i handboll arrangeras i Partille, nämligen Partille Cup. Partille Cup startades av IK Sävehof år 1970. Partille Cup spelas årligen under andra veckan i juli månad av ungdomar mellan tio och tjugoett år gamla. Partille må vara en liten kommun till utsidan, men har trots detta närmare tretusen verksamma firmor. Inom näringsidkandet verkar nästintill 400 olika branscher. Flera tv-personligheter kommer från Partille, däribland hockeyspelaren Daniel Alfredsson, handbollssystrarna Pernilla och Johanna Ahlm och skådespelerskan Sissela Kyle.