Målare i Mölndal

Att tapetsera eller måla om är ett enkelt sätt att fräscha upp hemmet. Här hittar du professionella målare som ger dig ett snyggt och långsiktigt hållbart resultat. Dessutom blir det mycket billigare med ROT-avdraget. Lämna en förfrågan nedanför så får du offerter inom kort. Det är helt gratis och inte bindande.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar målare i Mölndal

 • Badrumsrenovering i Mölndal

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Mölndal som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Mölndal

  ROT

  Letar du efter elektriker i Mölndal? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Golvslipning i Mölndal

  ROT

  Dags att slipa eller renovera golvet? Hos Servicefinder får du kontakt med professionella företag i Mölndal som arbetar med golvslipning.

 • Snickare i Mölndal

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Mölndal.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar målare i Mölndal

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra målare

Vanliga frågor och svar om målare

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om målare

Målare

En målare arbetar med penslar, färg och många andra olika redskap. En målares arbetsplats är väldigt varierande, det kan handla om kontor, bostäder, sjukhus och industrier.

Egenskaper som är viktiga hos en målare är att vara social och kunna umgås med många olika sorters människor. En målare stöter på många människor i när han eller hon är på jobbet, bland annat andra hantverkare och fastighetsägare. Inte sällan vistas målaren också i privatpersoners hem och han/hon måste därför vara lyhörd för kundens behov och åsikter.

Det är också bra att vara praktiskt lagd och ha kunskaper i färgsättning vid val av färg och tapeter. En målare har oftast gått ett treårigt byggymnasium med inriktnig på måleri och sedan varit lärling ett par år hos ett måleriföretag.

En del yrkesutövare inom måleribranschen har valt att skaffa sig ytterligare expertis inom områden såsom våtrum, dekoration och rostskydd. Det är viktigt med kunskaper inom specialområden då det ofta handlar om olika tekninker och tillbehör när ett arbete ska utföras. Målaren måste kunna mycket om både det tekniska och estetiska när det kommer till färgvalet. Aspekter såsom glans, matthet och färgens åldrande är viktiga att tänka på.

Ett väl utfört grundarbete är a och o vad gäller måleri. För att få måleriarbetet att bli lyckat måste du göra detta oavsett typ av projekt det handlar om. Innan ett måleriarbete kan utföras på exempelvis en husfasad är det viktigt att tvätta fasaden för att få bort avlagringar och smuts. Därefter tar målaren bort all färg somm sitter löst, med hjälp av olika typer av skrapor och redskap som spackelspade och stålborste. Den färg som sitter löst ska alltid tas bort, men efter 50 år måste färgen skarapas ner ända till bara träet. Första steget är att behandla träet med en grund som skyddar det från fuktskador.

Att måla parkeringshus, industribyggnader och bostadshus som är tillverkade i betong är ofta en målares uppgift eftersom det finns gott om sådanda byggnader i det materialet. Det är färgen och målaren som gör att dessa byggnader blir levande.

Mölndal

Mölndal har en population om 61000 och ingår i Göteborgs tätort. Glöm inte att besöka Åbytravet om du är på besök i Mölndal. Nuförtiden förekommer flervåningshus och grönområden i Mölndal. För hundratals tillbaka fanns det flera kvarnar i möllornas dag, Mölndal. På 1600-talet gjorde genererade dessa kvarnar höga utdelningar i löner till administrationen i Göteborg. Nuförtiden förekommer inga kvarnar, men till stor del av de mest forskningsintensiva firmorna finns i Mölndals stad.