Målare i Lindesberg

Att tapetsera eller måla om är ett enkelt sätt att fräscha upp hemmet. Här hittar du professionella målare som ger dig ett snyggt och långsiktigt hållbart resultat. Dessutom blir det mycket billigare med ROT-avdraget. Lämna en förfrågan nedanför så får du offerter inom kort. Det är helt gratis och inte bindande.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar målare i Lindesberg

 • Badrumsrenovering i Lindesberg

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Lindesberg som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Lindesberg

  ROT

  Letar du efter elektriker i Lindesberg? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Snickare i Lindesberg

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Lindesberg.

 • Byggare i Lindesberg

  ROT

  Letar du efter en seriös byggare för renovering av huset eller diverse byggarbeten? Då har du hittat rätt! Lämna en förfrågan och få offerter från yrk

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar målare i Lindesberg

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra målare

Vanliga frågor och svar om målare

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om målare

Målare

Den som jobbar med måleri använder sig av flera olika hjälpmedel såsom färg och penslar. En målare befinner sig på många olika platser såsom sjukhus, industrilokaler och bostäder.

Som målare är det viktigt att inneha en stor social kompetens och kunna umgås med alla typer av människror. Som målare arbetar du med flera andra yrkeskategorier och ägare av fastigheter. Måleriarbetet utförs ofta i en privatpersons hem och målaren måste kunna lyssna och tillgodose kundens behov.

Att vara praktiskt lagd och ha kunskaper om färgsättning är viktigt vid val av tapeter och färger. För att bli yrkesverksam målare går man oftast ett gymnasieprogram med fokus på bygg och måleri och gör sedan ett par lärlingsår.

En del målare väljer att bli experter inom vissa områden, exempelvis dekorationsmåleri, våtrum och rostskydd. Det kan vara bra att ha dessa specialkunskaper, eftersom det krävs olika tekniker och tillbehör för att måla på ett visst material. När det kommer till att välja färg krävs det att målaren har kunskap både om teknik och estetik. Det är viktigt att vara medveten om färgens kvalitet och hur den reagerar på åldrande.

Ett väl utfört grundarbete är a och o vad gäller måleri. Detta är betydelsefullt för att slutarbetet ska bli bra oavsett vilken typ av måleri det handlar om. Innan det går att börja på ett måleriarbete är det viktigt att tvätta exempelvis fasaden för att få bort smuts och avlagringar. Därefter tar målaren bort all färg somm sitter löst, med hjälp av olika typer av skrapor och redskap som spackelspade och stålborste. All lös färg skall tas bort och har den suttit i mer än 50 år ska den tas bort hela vägen ner till träet. Innan målaren sätter igång med själva måleriet, ska träet grundas och behandlas med produkter som hindrar det från att bli skadat av fukt.

En av målarens många uppgifter kan vara att måla på betong, eftersom det finns så många fasader, industribyggnader och parkeringshus som är byggda i det materialet. Hela tiden arbetar man med att renovera och sätta färg på dessa byggnader.

Lindesberg

I landskapet Västmanland ligger Lindesberg kommun. Kommunen är en del av Bergslagen och har 23000 invånare. Man samarbetar mycket med andra kommuner i det som man brukar kalla KNÖL-gruppen. Förkortningen KNÖL står för Kommuner i Norra Örebro län. Förutom Lindesberg ingår Nora, Ljusnarsberg och Hällefors. Från och till Lindesberg kan du smidigt färdas via järnvägen, bilvägen och flyget. Örebros flygplats ligger mindre än 45 minuter bort. Trivs du bättre bakom ratten finns Örebro på 4 mils avstånd och för att komma till Stockholm behöver du köra drygt 20 mil.

Småföretagandet är av stor betydelse i kommunen och har varit det i flera generationer. Utvecklingen inom massa- och pappersindustrin är stor, detsamma gäller verkstadsteknisk industri. I den offentliga sektorn står Lindesbergs kommun och Lindesbergs lasarett för en stor del av arbetsplatserna. Privata arbetsgivare är bland andra Korsnäs Frövi, Nammo LIAB AB och Linde Maskiner AB.