Målare i Huddinge

Att tapetsera eller måla om är ett enkelt sätt att fräscha upp hemmet. Här hittar du professionella målare som ger dig ett snyggt och långsiktigt hållbart resultat. Dessutom blir det mycket billigare med ROT-avdraget. Lämna en förfrågan nedanför så får du upp till fem offerter inom kort. Det är helt gratis och inte bindande.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar målare i Huddinge

 • Badrumsrenovering i Huddinge

  ROT Badrum / Våtrum

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Huddinge som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Huddinge

  ROT Elektriker

  Letar du efter elektriker i Huddinge? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Snickare i Huddinge

  ROT Snickeri

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Huddinge.

 • Rörmokare i Huddinge

  ROT VVS & Rör

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Huddinge.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar målare i Huddinge

Alla förfrågningar

Målare

En målare arbetar med penslar, färg och många andra olika redskap. Målaren spenderar sin tid på alla möjliga olika platser, det kan vara på ett sjukhus, i en industrilokal eller i ett bostadshus.

Det är bra om personen som arbetar som målare kan umgås med olika typer av människor och är social. Som målare arbetar du med flera andra yrkeskategorier och ägare av fastigheter. Måleriarbetet utförs ofta i en privatpersons hem och målaren måste kunna lyssna och tillgodose kundens behov.

Det är också bra att vara praktiskt lagd och ha kunskaper i färgsättning vid val av färg och tapeter. För att bli yrkesverksam målare går man oftast ett gymnasieprogram med fokus på bygg och måleri och gör sedan ett par lärlingsår.

En del målare väljer att bli experter inom vissa områden, exempelvis dekorationsmåleri, våtrum och rostskydd. Att vara expert inom ett visst område är utmärkt eftersom måleriarbetet ofta handlar om speciella tekninker och material. Målaren måste kunna mycket om både det tekniska och estetiska när det kommer till färgvalet. Kunskaper om färgens äldrande matthet, glans och dess reaktion på åldrande är bra att ha.

Att utföra ett nogrannt grundarbete i måleriet är av största vikt. För att få måleriarbetet att bli lyckat måste du göra detta oavsett typ av projekt det handlar om. Innan ett måleriarbete kan utföras på exempelvis en husfasad är det viktigt att tvätta fasaden för att få bort avlagringar och smuts. Därefter tar målaren bort all färg somm sitter löst, med hjälp av olika typer av skrapor och redskap som spackelspade och stålborste. Den lösa färgen ska alltid tas bort och är färgen äldre än 50 år ska den skrapan ända ner till träet. Innan målaren sätter igång med själva måleriet, ska träet grundas och behandlas med produkter som hindrar det från att bli skadat av fukt.

Att måla parkeringshus, industribyggnader och bostadshus som är tillverkade i betong är ofta en målares uppgift eftersom det finns gott om sådanda byggnader i det materialet. Med hjälp av målaren och färgen blir de dystra byggnaderna mer livliga.

Huddinge

Huddinge kommun ligger på halvön Södertörn i Södermanland. Befolkningen i Huddinge uppgår till 97000 och rankas på så sätt som den näst största kommunen i Stockholms län. Huddinge är en bedårande kommun med sina mängder av skog och natur liksom naturreservat. Det ligger köpcentrum i Huddinge såsom i Kungens Kurva eller i den närliggande orten Skärholmen. Kända musikartister från Huddinge är Salem Al Fakir och Orup. UF-företag får årligen chans att presentera sin idé på Riskkapitalisternas initiativ. Förslaget introduceras för en jury med kunskap av näringsidkande och företagande. De bästa UF-företagen får ett stipendium på 10 000 kronor.