Jurist i Umeå

Behöver du juridisk rådgivning? Här kan du snabbt och enkelt hitta erfarna advokater och jurister som kan hjälpa dig. Lämna en förfrågan nu och få offerter inom kort. Det är helt gratis och en förfrågan är inte bindande.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar jurist i Umeå

 • Bokföring / Bokföringshjälp i Umeå

  Vill du ha hjälp med bokföringen i Umeå? Hos Servicefinder får du hjälp från både små och stora bokföringsfirmor.

 • Marknadsföring i Umeå

  Vill du stärka ditt varumärke, berätta något eller sälja mer? Genom Servicefinder får du kontakt med duktiga marknadsföringsbyråer i Umeå.

 • Revision i Umeå

  Behöver du en revisor som kontrollerar företagets ekonomi? Servicefinder hjälper dig få kontakt med bra företag i Umeå som arbetar med revision.

 • Översättning i Umeå

  Behöver du hjälp med översättning till ett annat språk? Servicefinder hjälper dig få kontakt med erfarna översättningsbyråer i Umeå.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar jurist i Umeå

Alla förfrågningar

Några av våra populära företag

Jurist

En advokat är en jurist, men en jurist är inte med säkerhet en advokat. Skillnaden är att det inte finns regelrätta krav på en jurist för att få kalla sig så, medans det däremot är ett uttryckligt krav på advokaten att ha en formell utbildning och en juristexamen.

När du anlitar en advokat i Umeå så är det viktigt att du ser till att att han/hon har den kompetens som krävs inom det område du behöver hjälp med. Det finns naturligtvis gott om områden, som exempelvis inom det familjejuridiska området (dit hör bouppteckning, bodelning, testamenten med mera) så finns det ganska många juridiskt kunniga som kanske inte nödvändigtvis är advokater, men som klarar ditt ärende ändå. En begravningsentreprenör kan exempelvis vara väl bevandrad inom områdena bouppteckningar och testamenten utan att vara advokatutbildad.

Umeå

Umeå är beläget i landskapet Västerbotten, strax utanför kusten vid Bottenhavet. Det bor över 115000 invånare i staden vilket gör den till den tolfte största staden i Sverige.

I Umeå är företag inom IT, miljö, medicin och energi väletablerade och fler än 10 000 företag ängar sig åt dessa områden. Cyberphoto är ett företag i Umeå som sysslar med fotoutrustning och årligen omsätter belopp över tvåhundra miljoner. Fabriken Volvo Lastvagnar ligger långt fram i utveckligen och har över tusen anställda. Vid Umeå Universitet studerar nästan 40 000 personer och här bedrivs världsledande forskning.

Fyra kilometer från Umeå centrum ligger Umeå City Airport som är Sveriges sjätte största flygplats. Umeå är beläget 65 mil från Stockholm, 27 mil från Sundsvall och 10 mil från Örnsköldsvik. Genom Umeå kommun går europavägarna E4 och E12.

Umeå härjades av en kraftig eldsvåda i slutet av 1800-talet och vid stades återuppbyggnad planterades ett stort antal björkar, vilka sedemera har bidraget till stadens smeknamn ”björkarnas stad”.