Jurist i Mora

Behöver du juridisk rådgivning? Här kan du snabbt och enkelt hitta erfarna advokater och jurister som kan hjälpa dig. Lämna en förfrågan nu och få offerter inom kort. Det är helt gratis och en förfrågan är inte bindande.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar jurist i Mora

 • Bokföring / Bokföringshjälp i Mora

  Vill du ha hjälp med bokföringen i Mora? Hos Servicefinder får du hjälp från både små och stora bokföringsfirmor.

 • Marknadsföring i Mora

  Vill du stärka ditt varumärke, berätta något eller sälja mer? Genom Servicefinder får du kontakt med duktiga marknadsföringsbyråer i Mora.

 • Revision i Mora

  Behöver du en revisor som kontrollerar företagets ekonomi? Servicefinder hjälper dig få kontakt med bra företag i Mora som arbetar med revision.

 • Översättning i Mora

  Behöver du hjälp med översättning till ett annat språk? Servicefinder hjälper dig få kontakt med erfarna översättningsbyråer i Mora.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar jurist i Mora

Alla förfrågningar

Några av våra populära företag

Jurist

En advokat är en jurist, men en jurist är inte nödvändigtvis en advokat. Den stora skillnaden ligger i att det inte finns regelrätta krav på en jurist för att få kalla sig så, medans det däremot är ett uttryckligt krav på advokaten att ha en högskoleutbildning och en juristexamen.

Därför är det väsentligt, när du nu letar efter en advokat i Mora, att du beaktar detta och sätter det i relation till vad du faktiskt behöver. Kanske handlar ditt fall om okomplicerade frågeställningar inom affärsjuridik, eller kanske något inom det familjerättsliga området (bouppteckning, bodelning, testamenten osv) där det inte förväntas någon rättslig process, kanske du klarar dig bra med en specialiserad jurist. Det är säkert så att flera advokater i Mora kan erbjuda så väl advokat- som juristtjänster och priserna kan variera beroende på dina behov - så fråga!. Men om du däremot räknar med tvister och domstol kan du göra klokt i att välja advokaten som har den formella utbildningen och hårdare krav på yrkesutövandet.

Mora

Mora är tätort och centralort i Mora kommun, Dalarnas län. Mora har ett befolkningsantal på 20000. Orten är känd för sin hantverksskicklighet och däribland för sin tillverkning av Morakniven. Moraknivarna produceras av Mora of Sweden. Firman Mora Armatur är en av norra Europas främsta framställare av vattenkranar. Närliggande orter är Älvdalen och Orsa. År 1935 bildades Mora IK, som idag är Dalarnas äldsta ishockeyförening.

I Mora finns mycket att se och upptäcka, däribland konstnären Anders Zorns hem, Zorngården och det närliggande Zornmuseet, Zorns gammelgård och Zorns textilkammare eller Utmelandsmonumentet med källaren där det språkas om att Gustav Vasa ska ha skyddat sig från danskarna.