Jurist i Kiruna

Behöver du juridisk rådgivning? Här kan du snabbt och enkelt hitta erfarna advokater och jurister som kan hjälpa dig. Lämna en förfrågan nu och få offerter inom kort. Det är helt gratis och en förfrågan är inte bindande.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Kommer helt klart använda igen om jag behöver flytta igen!

  Lpwloden , November 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 115
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar jurist i Kiruna

 • Bokföring i Kiruna

  Vill du ha hjälp med bokföringen i Kiruna? Hos Servicefinder får du hjälp från både små och stora bokföringsfirmor.

 • Finansiella tjänster

  Behöver du hjälp med finansiella tjänster som banklån och räntor? Vi hjälper dig få offerter från företag inom ekonomibranschen i Kiruna.

 • Marknadsföring

  Vill du stärka ditt varumärke, berätta något eller sälja mer? Genom Servicefinder får du kontakt med duktiga marknadsföringsbyråer i Kiruna.

 • Revision i Kiruna

  Behöver du en revisor som kontrollerar företagets ekonomi? Servicefinder hjälper dig få kontakt med bra företag i Kiruna som arbetar med revision.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar jurist i Kiruna

Alla förfrågningar

Jurist

En jurist är någon som erbjuder assistans inom juridiken och är allmänt kunnig inom juridik. Men det kan vara värt att veta att det inte går att ställa några krav på en person som kallar sig jurist. Det finns däremot väldigt omfattande krav om man ska få kalla sig advokat.

När du anlitar en advokat i Kiruna så är det viktigt att du kontrollerar att han/hon har den kompetens som krävs inom området du vill ha hjälp med. För många områden, inte minst inom det familjejuridiska området (dit hör testamenten, arvsfrågor, bouppteckningar med mera) så räcker det med specialister som kanske inte nödvändigtvis är advokater, men som trots det har bra koll. En jurist på en begravningsbyrå kan exempelvis vara minst lika duktig när det gäller bouppteckningar och testamenten utan att vara advokatutbildad.

Kiruna

I nordligaste Sverige ligger Kiruna, som egentligen betyder fjällripa (vilket är en hönsfågel). Tätorten Kiruna är Lapplands största. Sett till ytan är Kiruna lika stort som halva Nederländerna, där det bor över 16 miljoner människor. Kiruna har ett invånarantal på 23000 personer. Man brukar säga att Kiruna alltid vill vara värst eftersom ljuset alltid är ljusare, ytorna alltid större och läget nordligast i Sverige. Det talas tre språk i Kiruna: svenska, samiska och meänkieli, där den sistnämnda är en variant av finska. Till Kiruna tar du dig fördeltaktigt med flyg. Det går linjetrafik till Stockholm, Göteborg, Luleå, Östersund och Tromsø.

Kiruna är det största turistmålet i Sveriges norra del. Många är nyfikna på att besöka ishotellet i Jukkasjärvi, som har växt fram till att bli en attraktion även internationellt sett. Turismen är med rymdverksamheten och gruvindustrin viktiga komponenter för Kirunas näringsliv. Något som avspeglas i kommunvapnet, som innehåller både en fjällripa och en symbol för järnmalmen. Den som gillar adrenalinkickar kan packa ryggsäcken och bestiga Sveriges högsta berg Kebnekaise. Väl i Kiruna kan man ta tillfället i akt att beundra en så kallad polarnatt och midnattssol. Polarnatten inträffar 20 dygn/år och innebär att solen inte överstiger horisonten. Det motsatta gäller vid midnattssol, då hamnar solen aldrig nedanför horisontlinjen. Midnattssol går att beskåda under 50 sommardygn.