Jurist i Gällivare

Behöver du juridisk rådgivning? Här kan du snabbt och enkelt hitta erfarna advokater och jurister som kan hjälpa dig. Lämna en förfrågan nu och få offerter inom kort. Det är helt gratis och en förfrågan är inte bindande.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar jurist i Gällivare

 • Bokföring / Bokföringshjälp i Gällivare

  Vill du ha hjälp med bokföringen i Gällivare? Hos Servicefinder får du hjälp från både små och stora bokföringsfirmor.

 • Marknadsföring i Gällivare

  Vill du stärka ditt varumärke, berätta något eller sälja mer? Genom Servicefinder får du kontakt med duktiga marknadsföringsbyråer i Gällivare.

 • Revision i Gällivare

  Behöver du en revisor som kontrollerar företagets ekonomi? Servicefinder hjälper dig få kontakt med bra företag i Gällivare som arbetar med revision.

 • Översättning i Gällivare

  Behöver du hjälp med översättning till ett annat språk? Servicefinder hjälper dig få kontakt med erfarna översättningsbyråer i Gällivare.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar jurist i Gällivare

Alla förfrågningar

Några av våra populära företag

Jurist

En jurist är någon som kan erbjuda assistans inom juridiken och är allmänt kunnig inom juridik. Men det kan vara värt att veta att det inte finns några formella krav för att få kalla sig jurist. Det finns däremot väldigt omfattande krav om man ska kalla sig advokat.

Så när du nu anlitar en advokat i Gällivare så är det av stor vikt att du kontrollerar att juristen eller advokaten har den kompetens som krävs inom området du vill ha hjälp med. Det är klart, inom vissa områden, inte minst inom familjejuridiken (dit hör bouppteckning, bodelning, testamenten med mera) så kommer du lika långt med juridiska områdesexperter som kanske inte nödvändigtvis är advokater, men som ändå har erforderliga kunskaper. En jurist på en begravningsbyrå kan till exempel vara minst lika duktig när det gäller bouppteckningar och testamenten och därmed klara uppdraget utan advokattiteln.

Gällivare

Gällivare ligger i Norrbottens län och är en tätbebyggd ort i Lappland och centralort i Gällivare kommun. Befolkningsmängden ligger omkring 18000. Det finns 36 byar i kommunen. Geografiskt sett ligger Gällivare 10 mil norr om polcirkeln. Gällivare har gruvbolaget NTT totaltech AB som är ett av Sveriges snabbast växande firmor.

I kommunen finns en vacker omgivning där du kan göra utflykter till det mesta. Årligen runt kan du se stundande norrsken. Sommartid kan du känna lukten av färska hjortron. Vintertid kan du åka skidor på de isklädda sjöarna. Natur och stadsliv är varandra nära tillhanda, som exempelvis orter där du kan dricka grönt te på ett mysigt innecafé eller shoppa i en av alla gallerior på orten.

Kända personer med anknytning till Gällivare är Robinson-deltagaren Robert "Robinson-Robban" Andersson, Curt Bergfors - som grundade hamburgerkedjan Max, det svenska fotbollslandslagsspelaren Tommy Holmgren samt den kvinnliga brottaren Johanna Mattsson.