Installationselektriker i Ockelbo

Anlita alltid en elektriker om du behöver hjälp med elarbeten som elinstallationer och kabeldragning. De har rätt kompetens för att utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan här för att få offerter från kvalitetssäkrade elektriker.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar installationselektriker i Ockelbo

 • Badrumsrenovering i Ockelbo

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Ockelbo som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Målare i Ockelbo

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Ockelbo? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Ockelbo

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Ockelbo.

 • Byggare i Ockelbo

  ROT

  Letar du efter en seriös byggare för renovering av huset eller diverse byggarbeten? Då har du hittat rätt! Lämna en förfrågan och få offerter från yrk

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar installationselektriker i Ockelbo

Alla förfrågningar

Vanliga frågor och svar om uppdrag

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om uppdrag

Installationselektriker

Det är viktigt att du alltid tar hjälp av en erfaren installationselektriker när du ska installera el i bostaden eller på företaget. När det gäller el ska man aldrig ta onödiga risker. Endast elektriker får installera el i fastigheter. En installationselektriker kan hjälpa dig med allt inom elinstallationer.

Det kan vara att ta bort gamla ledningar, montera in elcentraler, dra kablar, sätta upp strömbrytare eller montera belysning. En kompetent elektriker kan arbeta både högt och lågt samt i begränsade utrymmen. Installationselektrikern är utbildad inom elarbetsmiljö och säkerhet och har ovärderliga kunskaper kring elinstallationer. Hos oss kan du hitta professionella installationselektriker som arbetar inom alla områden.

Ockelbo

Ockelbo är en tätbebyggd ort i Gästrikland, Gävleborgs län. Ockelbo är beläget ungefär 3 mil norr om Sandviken och 6 mil söder om Bollnäs. I Ockelbo arbetar man för att främja miljön och det gröna tänket som anses vara källan till liv och välbefinnande. Därför satsar Ockelbo på det gröna livet i utifrån levnadssätt, mat och företagande. Ockelbo arbetar för samarbeten lokalt, regionalt och globalt där man letar efter nya lösningar för att bidra till ett bättre och grönare samhälle. I Ockelbo ligger den välbesökta Älgparken. Här kan man avnjuta naturen och träffa älgarna Lillprinsen och Victoria och deras vänner. Det går bra att grilla med egen gasolgrill eller över öppen eld som kommunen anordnar i Älgparken. I Ockelbo finns motionsspåren Åmot, Jädraås, Lingbo och Ulvsta. Här kan man vandra året om eller åka skidor vintertid. Ockelbo Sim- och friskvårdscenter erbjuder alltifrån badlek till simning och barnkalas.