ServiceFinders historiaAllt började i en källare

Ibland kan en idé förändra vanor och förenkla livet. Det är historien om tjänsteförmedlingen ServiceFinder ett bevis på. ServiceFinders historia daterar sig tillbaka till 2006, då tre vänner kom på idén att skapa en tjänst som gjorde det lättare för privatpersoner att hitta bra tjänsteförmedlare, och för företag att hitta kunder.

År 2006 grundades företaget Tjänsteguiden, den första versionen av ServiceFinder, i en liten källarlokal på Norr Mälarstrand 60. Under det första året kunde man räkna till 1 600 personer som använt sig av ServiceFinder för att hitta tjänsteföretag. Tiden gick och ServiceFinder blev snart ett hem för konsumenter som letade seriösa städfirmor, hantverkare, målare och andra typer av tjänsteföretag. År 2009 bytte Tjänsteguiden namn till det modernare och internationellt gångbara ServiceFinder.

Schibsted köper ServiceFinder

Succén lät sig inte vänta. I augusti 2011 klev mediejätten Schibsted in som majoritetsägare i ServiceFinder. Det lilla entreprenörsdrivna företaget som föddes i en källare blev äntligen medlem i familjen med många framgångsrika utmanare från den svenska marknaden, bland annat Blocket.se, Let’s Deal och Prisjakt.

2016 så köpte Schibsted upp resterande aktier i företaget, och koncernen är idag ensam ägare av ServiceFinder. Med Schibsteds tydliga fokus på att erbjuda en hjälpsam tjänst för både konsumenter och företag så stod ServiceFinder inför en förändringsresa.

Efter 12 år har företaget tagit sig från källaren till en marknadsledande position. ServiceFinder samarbetar med andra bolag inom Schibstedkoncernen för att öka närvaron där tjänsten behövs som mest och fokuserar ännu mer på kvalitetssäkring av anslutna tjänsteföretag och konsumentförfrågningar.

Bolaget har nu flyttat så centralt som det bara går för att komma närmare sina kunder och partners. Huvudkontoret finns idag på Stureplan 4C – någonting helt annat än den källare som grundarna en gång startade verksamheten i.

Vill du vara med och skriva nästa kapitel i ServiceFinders historia?

Sök någon av våra lediga tjänster idag.

Mer information om hur allt startade och vår historia hittar du på http://www.servicefinder-historia.se

Vill du vara med och skriva nästa kapitel i ServiceFinders historia?
Sök någon av våra lediga tjänster idag.

Mer information om hur allt startade och vår historia hittar du på http://www.servicefinder-historia.se