Schibsted köper 70 % av ServiceFinder

Schibsted Tillväxtmedier satsar på tjänsteförmedling.

ServiceFinder är en marknadsplats för tjänster. Både konsumenter och tjänsteleverantörer kan utnyttja styrkan i nätets förmåga att matcha köpare och säljare. Konsumenter presenterar sina behov, får in, och väljer mellan anbud från olika tjänsteleverantörer.

ServiceFinder startades av Jeffrey Singh, Vishal Nanda och Aleksandar Goga 2006.

Schibsted har förvärvat 70% av aktierna, grundarna och ledningen i bolaget sitter kvar med resterande 30%.

– Vi tror på tjänsteförmedling på nätet. Vi ser att flera konkurrenter försöker ge sig in på marknaden och att detta är en väl fungerande verksamhet i andra länder, säger Dan Ouchterlony, Investment Manager på Schibsted Tillväxtmedier och fortsätter:

– Vi fastnade för entreprenörsandan hos teamet bakom ServiceFinder, dessutom gillar vi varumärket och sajten. Nu kommer vi fokusera på att ServiceFinder ska bli top-of-mind hos konsumenter och leverantörer. Det finns tydliga synergier mellan ServiceFinder och vår portfölj.

– Schibsted är bästa tänkbara partner för att ta ServiceFinder.se till nästa nivå, kommenterar Jeffrey Singh, VD ServiceFinder. Vi har redan en stark position på marknaden med vad vi tror är flest förmedlade affärer på nätet idag. Med Schibsteds kraft i ryggen kommer vi nu fokusera på att bygga den vassaste tjänsteförmedlingssajten och ett ännu bättre erbjudande till konsumenter och företag. Redan till hösten kommer en helt ny sajt med unika funktioner.

Parterna är eniga om att inte offentliggöra detaljer kring affären.

Om Schibsted
Schibsted Sverige ingår i den norska mediekoncernen Schibsted Media Group. I Sverige är vi ca 1.300 anställda, merparten med kontor i Schibstedhuset vid Stockholms central. Verksamheterna vilar på tre bolag: Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Schibsted Tillväxtmedier.

Kontaktuppgifter:
Olof Brundin, Informationschef Schibsted Sverige, +46 70 525 22 20
Dan Ouchterlony, Investment Manager Schibsted Tillväxtmedier,+46 70-258 59 81
Jeffrey Singh, VD ServiceFinder,+46 73-766 94 41

——————–

Pressmeddelandet hos MyNewsdesk: ServiceFinder köps upp av Schibsted