Nytt rekord: 500 000 förmedlade kontakter!

500k_leverantör-toppbild_press

År 2006 grundades tjänsteförmedlaren Servicefinder av de tre vännerna Aleksandar Goga, Jeffrey Singh och Vishal Nanda. De ville utveckla en tjänst som gjorde det lätt att hitta seriösa företag på ett snabbare, enklare och tryggare sätt. Och efter många år av hårt arbete har Servicefinder nu förmedlat över 500 000 kontakter till de tiotusentals leverantörer som är anslutna till tjänsten.
– Genom denna milstolpe befäster vi ytterligare vår position som Sveriges populäraste tjänsteförmedlare på nätet. Men vi nöjer oss inte där, utan vi fortsätter kontinuerligt att förbättra vår tjänst för både våra användare och leverantörer, berättar Vishal Nanda, marknadschef på Servicefinder.

Trender hos Servicefinder
Förra året fick över 71 434 (56 810) användare hjälp med tjänsteförmedling via servicefinder.se, vilket är en kraftig ökning jämfört med föregående år.
En stor del av framgången beror till stor del på ROT- och RUT-avdraget som gör att fler svenskar hellre betalar vitt för städhjälp och för att höja värdet på bostaden, genom både renovering och tillbyggnad.
På topp-tre på listan över de tio populäraste tjänsterna 2013 ser vi därför RUT-tjänsterna Hemstädning och Flyttstädning, samt ROT-tjänsten Målning som klättrar en placering. Några kategorier som tappar i placering jämfört med 2012 är bland annat Elektriker och VVS och Rör.

Huddinge petar ut Västerås
På topp-fem-listan över de kommuner som beställer flest tjänster via Servicefinder hittar vi Huddinge på plats fem. Stockholms-kommunen petar ut Västerås från listan, och använder tjänsteförmedling i större utsträckning än kommuner som Nacka, Täby, Örebro och Linköping.
– Vi ser att ekonomiskt starka kommuner där många karriärsmänniskor bor använder sig mer och mer av tjänsteförmedling. De värdesätter sin tid högre och har även råd att ta in extra hjälp med allt från trädfällning till hemstädning, berättar Vishal Nanda.

Topp 10-listan (Inom parantes är placering 2012)
1. Hemstädning RUT (1)
2. Flyttstädning RUT (2)
3. Målning ROT (4)
4. Flytthjälp Ej ROT/RUT (3)
5. Snickare ROT (6)
6. Badrumsrenovering ROT (5)
7. Trädfällning Ej ROT/RUT (8)
8. Elektriker ROT (7)
9. Fönsterputs RUT (10)
10. VVS och rör ROT (9)

Kommuner som beställer flest tjänster (Inom parantes är placering 2012)
1. Stockholm (1)
2. Göteborg (2)
3. Malmö (3)
4. Uppsala (4)
5. Huddinge (8)

Källa: Servicefinder.se – företaget hjälpte över 71 434 personer att få offerter från företag 2013.