Glasmästare i Umeå

Lämna en förfrågan om du vill få professionell hjälp från erfarna glasmästare. Vi ser till att du inom kort får offerter från proffs i ditt område. Det kostar inget att lämna en förfrågan, och du bestämmer själv vem som får uppdraget.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Flera alternativ. Bra respons och uppföljning.

  , Oktober 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 8 336
  Pågående jobb
 • 18 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar glasmästare i Umeå

 • Elektriker i Umeå

  ROT

  Letar du efter elektriker i Umeå? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Umeå

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Umeå? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Umeå

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Umeå.

 • Rörmokare i Umeå

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Umeå.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar glasmästare i Umeå

Alla förfrågningar

Några av våra populära glasmästare

Vanliga frågor och svar om glasmästare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om glasmästare

Glasmästare

Glasmästaren behövs inom många områden. Det kan röra sig om ett defekt fönster eller ett husbygge där designen ska vara måttanpassad och därför kräver noggrannhet. Där kommer glasmästaren in, arbetaren som väljer lämpligt glas och som fäster upp glaset rätt. När du vill hitta en glasmästare, skickar du enkelt iväg en förfrågan via oss på Servicefinder. Inom några timmar kan du få upp till fem prisförslag från olika glasmästare. Ange ungefärlig storleksyta du önskar, så kan glasmästaren snabbare delge dig ett prisförslag. Kom ihåg att du kan nyttja ROT-avdrag när du anlitar en glasmästare.

Intressad av att göra om smått i köket och uppleva en mer lyxig känsla där? Då kan du byta ut kaklet ovanför köksbänken och satsa på en skiva av glas över samma område. Detta ordnar en glasmästare på ett snabbt och säkert sätt med ett snyggt resultat. Det förmånliga med glas istället för kakel är att man slipper alla fogar och smuts som kan fastna där. Det är också enkelt att göra rent glas. Att jobba med glas handlar inte endast om att beskära, utan även om infästning och bred kunskap kring olika glas och dess egenskaper. Glasmästaren kan även arbeta efter specialbeställningar av glas som omfattar hela väggar eller tak.

Umeå

Umeå är Norrlands största tätort och ligger i landskapet Västerbotten vid Umeälven. Det bor över 115000 invånare i staden vilket gör den till den tolfte största staden i Sverige.

I Umeå är över tio tusen företag verksamma inom branscher såsom miljö, IT, energi och medicin. Företaget Cyberphoto är en stor leverantör av fotoutrustning och omsätter årligen mer än 200 miljoner kronor. Fabriken Volvo Lastvagnar ligger långt fram i utveckligen och har över tusen anställda. Vid Umeå Universitet är forskare verksamma inom flera områden och många av dem tillhör världseliten.

Reser du med flyg till Umeå tar du dig lätt in till stan, då Umeå City Airport endast ligger fyra kilometer från centrum. Umeå är beläget 65 mil från Stockholm, 27 mil från Sundsvall och 10 mil från Örnsköldsvik. Genom Umeå kommun går europavägarna E4 och E12.

Vid en brand 1888 ödelades stora delar av Umeå och när staden byggdes upp igen planterades stora alléer med björkar, därav kallas staden ofta för björkarnas stad.