Frakt i Ystad

Är du i behov av att frakta lokalt, regionalt eller internationellt? Då ska du vända dig till ett transportföretag som kan frakta ditt gods. Här på Servicefinder finns transportföretag anslutna. Du behöver inte frakta något stort, en fåtölj går minst lika bra.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Underlättar för dig i vardagen!

  Daniel F, September 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 4 957
  Pågående jobb
 • 13 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar frakt i Ystad

 • Flytthjälp i Ystad

  RUT

  Ta hjälp av en erfaren flyttfirma vid företagsflytt, kontorsflytt och privat flytt. Vi hjälper dig få offerter när du behöver flytthjälp i Ystad.

 • Kranbil i Ystad

  Letar du efter transportföretag med kranbil i Ystad ? Lämna en förfrågan och få kontakt med kunniga företag som kan frakta större gods.

 • Maskintransport / Specialtransport i Ystad

  Letar du efter maskintransport/specialtransport i Ystad? Hos oss hittar du duktiga transportföretag när du ska frakta större fordon.

 • Transport - Inrikes i Ystad

  Bor du i Ystad och behöver frakta något inom Sverige? Lämna en förfrågan och få kontakt med professionella företag som kan utföra transporten.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar frakt i Ystad

Alla förfrågningar

Några av våra populära företag

Vanliga frågor och svar om frakt

 • För att hitta en flyttfirma via Servicefinder behöver du bara skapa en gratis förfrågan där du beskriver ditt uppdrag. Vi gör sedan jobbet med att matcha ihop dig med flyttfirmor i ditt område. Du kan jämföra både offerter och omdömen innan du väljer ett företag.
 • Ja, flytthjälp ingår i rutavdraget. Avdrag medges för flytt mellan bostäder, till och från magasinering, packning, uppackning, lastning, lossning och arbetstiden för uppdraget. Inget avdrag medges för kostnader för flyttbilen. Även flyttstädning ingår i rutavdraget. För att ha rätt till avdraget behöver du dock uppfylla vissa kriterier:

  • Du måste vara minst 18 år vid beskattningsårets slut.
  • Du bor och betalar skatt i Sverige eller bor utomlands och beskattas i Sverige.
  • Du betalar tillräckligt med skatt.
  • Du eller någon utav dina föräldrar måste helt eller delvis bo i fastigheten.
  • Du är den som betalar för tjänsten. Du får inget skatteavdrag om det är någon annan som har betalat fakturan, trots att det är du som bor i bostaden.
  • Rutavdraget får uppgå till max 75.000 kronor per person och år.
  • För ruttjänster så är avdragets procentuella del av arbetskostnaden mer generös, då du kan göra upp till 50 procent avdrag.

  Du kan läsa mer om rutavdraget på Skatteverkets egna hemsida.

 • Bra att veta är att flytthjälp medges rutavdrag! Oftast betalar man en flyttfirma per timme. Kostnaden varierar sedan beroende på bostadens storlek, om det finns hiss eller inte, om saker ska hämtas från vinds- eller källarförråd, vilken dag och tid som flytten ska ske och hur länge dina saker ska transporteras. Ett tips är att anlita flytthjälp en vardag, det är betydligt billigare än en helg! I storstäder är flyttfirmor oftast lite dyrare. Dessutom kan korta avstånd i storstäderna ta längre tid, vilket är bra att ha i åtanke. Oavsett har du bäst chans till att hitta en bra och prisvärd flyttfirma om du vänder dig till flera flyttfirmor och jämför de offerter du får.
 • Självklart! Att flytta till en annan stad eller kanske till och med ett annat land är en stor utmaning! Därför kan det vara skönt att anlita professionell flytthjälp för att flytten ska gå så smidigt som möjligt. Flyttfirmor som utför längre transporter har oftast den rätta utrustningen och de rätta verktygen för att allt ska flyttas i ett och samma lass. Hos Servicefinder hittar du flera kunniga flyttfirmor som kan hjälpa dig att transportera dina saker från en stad till en annan. De kan till och med hjälpa dig med packning, montering och flyttstädning! När du skapar en förfrågan hos oss så fyller du i vart flytten ska gå, därefter får du kontakt med flyttfirmor som är intresserade av uppdraget. Vi rekommenderar att du frågor flyttföretagen vad som ingår i deras försäkring, framför allt om dina föremål ska transporteras en längre sträcka.
 • Alla flyttfirmor som är anslutna till Servicefinder är godkända för F-skatt och är momsregistrerade. Vi gör också dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är i konkurs. Den viktigaste delen av vår kvalitetssäkring är företagens omdömen. Genom att läsa omdömen kan du enkelt ta del av vad andra kunder tyckte om flyttfirman. Vi rekommenderar alltid att du vänder dig till flyttfirman och frågar om relevanta försäkringar och yrkestrafiktillstånd. Sök på företagets organisationsnummer på Transportstyrelsens hemsida för att kontrollera yrkestrafiktillstånd.
 • Oftast betalar man en flyttfirma per timme. Kostnaden varierar sedan beroende på bostadens storlek, om det finns hiss eller inte, om saker ska hämtas från vinds- eller källarförråd, vilken dag och tid som flytten ska ske och hur länge dina saker ska transporteras. I storstäder är flyttfirmor oftast lite dyrare. Dessutom kan korta avstånd i storstäderna ta längre tid, vilket är bra att ha i åtanke. Oavsett har du bäst chans till att hitta en bra och prisvärd flyttfirma om du vänder dig till flera flyttfirmor och jämför de offerter du får. Kom ihåg att även flytthjälp ingår i rutavdraget. Du kan läsa mer om vad en flyttfirma kostar i vår bloggartikel.

Blogginlägg om frakt

Frakt

Frakt är godstransport som transporteras med lastbil, fartyg, godståg och flyg. Vid flytt inrikes eller utrikes är det klokt att anlita en transportfirma som kan frakta dina tillhörigheter. Frakten går snabbt, säkert och smidigt. En annan fördel är att du inte behöver stressa. Det är dessutom en fysiskt påfrestning att lyfta och kånka på tunga föremål. Utan rätt bärteknik kan man få besvär av ryggproblem och värkande axlar. Därför ska man kontakta ett transportföretag som arbetar med frakt.

Många företag överlåter frakten till en extern part, så kallad tredjepartslogistik. Flödet mellan säljare och konsument kan på så sätt förbättras. Transportföretaget ser till att varorna kommer fram i tid till rätt mottagare.

Ystad

Längst ner i sydligaste Sverige ligger Ystad. Ystad har sedan 1100-talet varit en viktig handelsplats i Sverige. Då bodde inte fler än 1000 människor i staden, idag ligger invånarantalet på 28000 invånare. Stadens historia är full av stora händelser, staden har varit både svenskt och danskt och än idag finns många hus kvar som vittnar om stadens svunna tider.

Här finns byggnader daterade tillbaka till medeltiden. Ystad brukar talas om som den stad i Skåne som skickligast bevarat hus från medeltiden fram till 1700-talet. Kemnerska gården är ett bra exempel på ett typiskt medeltida hus i Ystad.

Ystad har bra kommunikationer, härifrån går det färjor till Polen och tåget tar dig till städer som Malmö, Köpenhamn och Simrishamn. Ystad har många kändisar för att nämna några, sångerskan Lykke Li, TV-Journalisten Bengt Magnusson och pianisten Nils Tull.