Flyttstäd på Gotland

Om du har packat och burit en hel dag kan det vara skönt att låta någon annan ta hand om flyttstädningen när du är klar. Speciellt om det är en professionell städfirma som gör ett jättebra jobb. Tänk också på att du med RUT-avdraget bara betalar halva priset. Lämna en förfrågan så sparar du både tid och pengar!

Skapa förfrågan

Förfrågningar som liknar flyttstäd på Gotland

Alla förfrågningar

Flyttstäd

Flyttstädningen är förmodligen inte det man ser fram emot mest när det är dags att byta boende. Flyttstädningen är en rejäl storstädning med inte bara sopa och skura golv, utan även allt ifrån grundlig rengöring av kraftigt nedsmutsade ytor i badrum, toalett, kök och grovkök till damtorkning och fläckborttagning i skåp, lådor och andra mer oåtkomliga ytor. Det finns en checklista på mäklarsamfundet som beskriver i stort vad som skall städas, skuras och putsas och hos städföretagen finns det liknande listor som du kan titta på om du vill veta hur omfattande en flyttstädning är.

Att anlita en extern städfirma för att hjälpa till med flyttstädningen är välinvesterade pengar och dessutom kostar det inte så mycket som man kan tro. Att flyttstäda innebär ju oftast att man städar en tom lägenhet eller tomt hus/villa och därmed blir städningen lättare för städaren än vid traditionell hemstädning i en möblerad lägenhet.

Det är skönt att slippa tänka på alla detaljer som man inte tänker på att städa till vardags men som absolut behöver tas med vid en flyttstädning, som grundlig rengöring av radiatorer, dörrfoder, ventiler och luftkanaler osv. För att inte nämna nöjet att skura golvbrunnar, spishäll, bakom spis och kylskåp osv är inte bara jobbigt städjobb, det inkluderar dessutom ofta tunga lyft och man behöver redskap som pallar/stegar eller verktyg. Öppen spis eller kamin är trevligt, men den måste också städas ur, beroende på ytskick skall väggar och tak skuras, armaturer måste tas ner och diskas, förvaringsskåp måste rengöras oavsett om de är högt upp och svårtillgängliga.

Sammanfattningsvis - att utföra en ordentlig flyttstädning är ett synnerligen omfattande arbete och dessutom ett städjobb som skall läggas till bördan av själva flytten. Anlita en professionell städfirma som har vana av flyttstädning och som dessutom tar med sig erforderlig städutrustning. Här hos oss får du kostnadsfritt offertförslag på flyttstädning på Gotland och du kan ägna dig åt att flytta ditt bohag i stället för bekymra dig för städningen. Kolla också om städfirman tar hand om fönsterputsen, annars kan du lämna en annan förfrågan om fönsterputsning när du är klar med den här. Alla offertförfrågningar är helt gratis för dig som privatperson!

Gotland

Med en total landyta på 2 994 km², är Gotland Sveriges voluminösa ö. Befolkningen på Gotland ligger på 57000 och har en folktäthet på 18 invånare/km². Ingmar Bergman har på Gotland producerat scener till fyra filmer.

Under vikingatiden var Gotland en av norra Europas välbärgade regioner. Mellan Väst- och Östeuropa handlade bönderna på ön med hög framgång under vikingatiden. Från den gotländska marken grävs det fortfarande än idag fram kvantitet av silver- och guldskatter. År 1999 hittades Spillningsskatten med 14 000 guldmynt, vilket var synonymt med en vikt på 67 kilo. Bland kungahusen i Europa var gråverk (ekorrens vinterpäls) väldigt eftertraktad - en vara bönderna på Gotland i princip hade ensamrätt över.

Visby, som faktiskt är öns enda stad, är ett av Sveriges populäraste turistmål. Varenda sommar reser uppåt en miljon människor till ön. Det sägs att gotlänningarna flyr ön under den omtalade Stockholmsveckan vecka 29.

Näringslivet på Gotland består mestadels utav livsmedelsindustri, elektronikrelaterad verksamhet och cement- och stenindustri. Den elektroniska industrin avtog dock då storjätten Ericsson/Flextronics i början av 2000-talet stängde ned fabriken i Visby. På sikt växte därför tjänsteföretag såsom PayEx och Svenska Spel. Den näring som växer snabbast på Gotland, är turismen och betraktas därmed med fog som den viktigaste inkomstkällan.