Flyttstäd i Stockholm

Om du har packat och burit en hel dag kan det vara skönt att låta någon annan ta hand om flyttstädningen när du är klar. Speciellt om det är en professionell städfirma som gör ett jättebra jobb. Tänk också på att du med RUT-avdraget bara betalar halva priset. Lämna en förfrågan så sparar du både tid och pengar!

Skapa förfrågan

Förfrågningar som liknar flyttstäd i Stockholm

Alla förfrågningar

Flyttstäd

Att flyttstäda är förmodligen inte det man ser fram emot mest när man ska flytta. Det är en rejäl storstädning med inte bara sopa och skura golv, utan även allt ifrån grovrengöring av hårt smutsade ytor i badrum, toalett, kök och grovkök till finputs av skåp, lådor och andra mer oåtkomliga ytor. Mäklarsamfundet har en checklista som beskriver i stort vad som behöver åtgärdas och hos städföretagen finns det liknande listor som du kan titta på om du vill veta hur omfattande en flyttstädning är.

Att anlita en extern städfirma för att hjälpa till med flyttstädningen är välinvesterade pengar och kanske är det dessutom billigare än du tror. Att flyttstäda är begränsat till en mer eller mindre tom lägenhet eller tomt hus och därmed blir flyttstädningen lättare för städaren än om det rör sig om städning och rengöring i ett möblerat hus eller lägenhet.

Det är roligare att fokusera på flytten än att tänka på alla detaljer som man kanske inte städar så ofta men som måste tas med när du flyttstädar, som grundlig rengöring av element (bakom/mellan/under), dörrar och dörrfoder, ventiler och luftkanaler osv. För att inte nämna nöjet att skura golvbrunnar, spishäll, bakom kyl/frys och spis osv är inte bara ansträngande vad gäller städningen, det inkluderar dessutom ofta tunga lyft och kräver redskap som stegar eller verktyg. Öppen spis eller kamin är härligt så länge man bor kvar, men den måste också rengöras, beroende på ytskick skall väggar och tak skuras, lampor och armaturer skall tas ner och skuras, förvaringsskåp skall dammtorkas och skuras oavsett om de är högt upp och svårtillgängliga.

Kort sagt - att städa vid flytt är ett synnerligen omfattande arbete och förutom att det är jobbigt så ska du lägga det till den redan ganska ansträngande flytten. Ta hjälp av en professionell städfirma som har vana av flyttstädning och som dessutom har erforderlig utrustning och skurmedel. Genom ServiceFinder kan du få gratis kostnadsförslag på flyttstädning i Stockholm och kan ägna dig åt flytten i stället för tänka på att städa. Kolla också om städföretaget som utför flyttstädningen tar hand om fönsterputsen, annars går det bra att lämna en separat offerförfrågan om fönsterputsning när du är klar med den här. Alla förfrågningar är kostnadsfria för dig som privatperson!

Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad men är också centrum för kulturliv, ekonomi och media. Regering, riksdag och kungahus finns i Stockholm och det är här de flesta av landets internationella affärsöverenskommelser görs upp.

Antalet invånare i kommunen är 847000, men i regionen storstockholm uppskattas siffran till ungefär två miljoner.

I staden finns många berömda byggnader däribland Drottningholms slott från 1600-talet där kungen och drottnigen bor och som finns med på UNESCO:s världsarvslista, Ericsson Globe som är är en stor nöjes- och sportarena, samt Stockholms stadshus som invigdes 1923.

Över en miljon turister kommer till Stockholm årligen och av dem är det många som besöker stadsdelen Gamla stan. Denna del av Stockholm är den äldsta och grundades så tidigt som på 1200-talet. När du promenerar i de medeltida gränderna i Gamla stan kan du passa på att shoppa i butiker med souvenirer och stanna till vid ett mysigt café.

I Stockholms vackra skärgård finns det 30.000 holmar och öar och Vaxholm, Grinda, Utö och Möja hör till de mest välbesökta.