Flyttstäd i Haninge

Om du har packat och burit en hel dag kan det vara skönt att låta någon annan ta hand om flyttstädningen när du är klar. Speciellt om det är en professionell städfirma som gör ett jättebra jobb. Tänk också på att du med RUT-avdraget bara betalar halva priset. Lämna en förfrågan så sparar du både tid och pengar!

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar flyttstäd i Haninge

 • Fönsterputs i Haninge

  RUT

  Fönsterputsare har rätt teknik och utrustning för att ge dig rena fönster. Lämna en förfrågan på Servicefinder och få fem offerter gällande fönsterput

 • Gardintvätt / Möbeltvätt i Haninge

  RUT

  Behöver du hjälp med gardin- och möbeltvätt? Servicefinder hjälper dig få kontakt med professionella tvättfirmor i Haninge.

 • Hemstädning i Haninge

  RUT

  Behöver du hjälp med hemstädning i Haninge? Servicefinder hjälper dig jämföra offerter och omdömen och välja ett professionellt företag för jobbet.

 • Kontorsstädning i Haninge

  Letar du efter städfirmor i Haninge som utför kontorsstädning? Lämna en förfrågan och få svar från upp till 5 duktiga företag nära dig.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar flyttstäd i Haninge

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra företag

Några av våra populära företag

Vanliga frågor och svar om uppdrag

 • Alla tjänsteföretag som ansluter sig till Servicefinder kvalitetssäkras. Först och främst kontrollerar vi att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Sedan kontrollerar vi dagligen att företagen inte är i konkurs. Omdömen är en annan del i vårt kvalitetsarbete och vår tjänst bygger på ärliga omdömen. När konsumenter hittar städföretag via oss blir de alltid tillfrågade om de vill lämna ett omdöme om företaget de valt att anlita. De omdömen du ser är därför ett resultat av en städning som en ansluten städfirma genomfört.
  Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • De moment som ingår i en hemstädning skiljer sig mycket mellan olika städfirmor. Dessutom är varje hem unikt, så prata med städföretaget och framför dina önskemål. Då kan ni tillsammans komma överens om vad hemstädningen ska täcka.
 • Rutavdraget har gjort hemstädning en lyx många svenskar kan unna sig. Med rutavdraget betalar du endast 50 procent av arbetskostnaden direkt på fakturan. Från och med den 1 juli 2019 ökade rutavdraget från 25 000 kr till 50 000 kr för personer mellan 18-64 år. Har du fyllt 65 år så är maxavdraget 50 000 kronor per person. Du kan läsa mer om rutavdraget här. Den exakta kostnaden för städhjälp varierar dock. Omfattningen på städningen, antal kvadratmeter för ytan som ska städas, hur ofta du vill ha städhjälp och vart du bor är faktorer som påverkar priset. För att få bäst pris bör du alltid vända dig till flera städfirmor och jämföra offerter. När du får offerter är det viktigt att du kontrollerar att alla städmoment står med, samt att städmaterial, moms och rutavdraget är inkluderat. Vår rekommendation är att boka in möten med företagen för att de ska möjlighet att se uppdraget på plats. På så sätt undviker du oförutsedda kostnader och städfirman kan lämna ett pris på plats.
 • Ja, städhjälp ingår i rutavdraget! Även fönsterputs och flyttstädning kvalificerar för rutavdrag. Avdraget får du för arbete som utförs i din eller dina föräldrars bostad. Även fritidshus medges rutavdrag. Från och med den 1 juli 2019 ökade rutavdraget från 25 000 till 50 000 kr även för dig som under 65 år. Har du fyllt 65 år får du dra av 50 000 kronor. Det är företaget som har kontakt med Skatteverket och avdraget ska göras direkt på fakturan. Du får dra av max 50 procent av arbetskostnaden. Tänk på att rut- och rotavdraget räknas ihop om du väljer att utnyttja båda avdragen. Maxtaket är då 50 000 kronor per person och år. Du kan läsa om du uppfyller kraven för att nyttja rutavdraget här.
 • Städhjälp – bekvämt, inte så dyrt och städningen blir ordentligt gjord! Servicefinder ambition är att du ska hitta rätt städfirma direkt på webben, utan att tumma på varken kvaliteten eller budgeten. Ett bra första steg är att fundera över hur ofta du behöver städhjälp. Vill du anlita städhjälp för ett engångstillfälle, inför en flytt eller söker du regelbunden hemstädning? Skapa sedan en kostnadsfri förfrågan där du beskriver ditt behov. Därefter skickas din förfrågan ut till kontrollerade städfirmor i ditt område. Inom kort får du svar från intresserade och kompetenta städfirmor. Det som återstår är att jämföra de städfirmor som svarat dig. Genom att jämföra offerter och omdömen kan du säkerställa att du väljer den bäst lämpade städfirman!

Blogginlägg om uppdrag

Flyttstäd

Flyttstädningen är kanske det man ser fram emot minst när det är dags att byta boende. Att flyttstäda innebär en rejäl storstädning med allt ifrån grundlig rengöring av kraftigt nedsmutsade ytor i badrum, toalett, kök och grovkök till finputs av skåp, lådor med mera. Det finns en checklista på mäklarsamfundet med vad som skall åtgärdas och hos städföretagen finns det liknande listor som du kan be att få om du behöver ta reda på hur omfattande en flyttstädning kan vara.

Att anlita en extern städfirma för att hjälpa till med flyttstädningen är välinvesterade pengar och dessutom kostar det inte så mycket som man kan tro. Flyttstädningen innebär ju oftast att man städar en mer eller mindre tom lägenhet eller urplockat hus och då är det enklare för städaren att göra sitt jobb och städningen går lättare och fortare än vid traditionell hemstädning i en möblerad lägenhet.

Det är roligare att fokusera på flytten än att tänka på alla detaljer som man kanske inte städar så ofta men som absolut behöver tas med när du flyttstädar, som grundlig rengöring av element (bakom/mellan/under), dörrfoder, luftventiler osv. Att skura golvbrunnar, spisen med inbrända fläckar, bakom spis och kylskåp osv är inte bara ansträngande vad gäller städningen, det innebär också tunga lyft och kräver redskap som stegar eller verktyg. Har du kamin eller öppen spis så måste den rengöras, beroende på ytskick skall väggar och tak skuras, lampor och armaturer måste plockas ner och diskas, förvaringsskåp måste rengöras även om de är högt upp och svårtillgängliga.

Uttryckt på ett annat sätt - att städa vid flytt är ett synnerligen stort jobb och förutom att det är jobbigt så ska du lägga det till bördan av själva flytten. Anlita en professionell städfirma som regelbundet utför flyttstädning och som dessutom har bra och effektiv städutrustning. Här hos oss kan du få gratis kostnadsförslag på flyttstädning i Haninge och du kan fokusera på att flytta ditt bohag i stället för tänka på att städa. Kolla också om städfirman sköter fönsterputsningen, annars går det bra att lämna en till offerförfrågan om fönsterputsning när du ändå är här. Alla förfrågningar är gratis för dig som konsument!

Haninge

I södra Stockholm ligger skärgårdskommunen Haninge. Kommunen som bebos av omkring 77000 invånare är den femte största kommunen i Stockholms län. Stockholms Lokaltrafik fyller ut Haninge väl, med pendeltåg och bussar. Över Södertörn och vidare mot Nynäshamn sträcker sig även en nybyggd motorväg som förbättrar kommunikationen ännu mer. Från de centrala delarna av Haninge blir det därmed ganska kort avstånd till skärgården - med pittoreska Dalarö, Ornö och Muskö.

Haninge kommun är också adressen för några av Stockholms mer kända skolor. I Västerhaninge kan man hitta en del av KTH och i Flemmingsberg kan man hitta Södertörns Högskola. Längre söderut ligger Naturbruksgymnasiet och Örlogsskolan i Berga. Till de mest namnkunniga företagen i Haninge hör Dagab och Coca-Cola.