Flytthjälp i Härnösand

Om du ska flytta är det en bra idé att anlita professionell flytthjälp. De har rätt kompetens och erfarenhet för att se till att flytten går snabbt och säkert. Lämna en förfrågan idag så får du offerter från kvalitetssäkrade flyttfirmor - helt gratis!

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar flytthjälp i Härnösand

 • Frakt i Härnösand

  Behöver du snabb och säker transportering av dina varor? Lämna en förfrågan och få gratis offerter från företag som arbetar med frakt i Härnösand.

 • Kranbil i Härnösand

  Letar du efter transportföretag med kranbil i Härnösand ? Lämna en förfrågan och få kontakt med kunniga företag som kan frakta större gods.

 • Pianotransport / Flygeltransport i Härnösand

  Anlita en kontrollerad flyttfirma när du ska frakta ett tungt piano. Servicefinder förmedlar kontakt med professionella i transportföretag i Härnösand.

 • Transport - Inrikes i Härnösand

  Bor du i Härnösand och behöver frakta något inom Sverige? Lämna en förfrågan och få kontakt med professionella företag som kan utföra transporten.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar flytthjälp i Härnösand

Alla förfrågningar

Några av våra populära flyttfirmor

Vanliga frågor och svar om flytthjälp

 • Vår ambition är att du ska hitta en proffsig flyttfirma och detta blir möjligt först när du känner dig trygg. Därför är det viktigt för oss att du kommer i kontakt med pålitliga flyttfirmor. Alla flyttfirmor som är anslutna till vår tjänst har genomgått en rad kontroller. Vi har kontrollerat att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har bra ekonomi. Dessutom kan du läsa omdömen från tidigare kunder. Lämnade omdömen hittar du i flyttfirmornas företagspresentation.

  För att hitta en bra flyttfirma via Servicefinder behöver du bara lämna en förfrågan där du beskriver vad du behöver hjälp med. Därefter får du kontakt med upp till 5 av våra anslutna flyttfirmor. Det som återstår är endast att välja den bäst lämpade flyttfirman av de företag som visat intresse för ditt uppdrag. Självklart kan du jämföra både offerter och omdömen innan du gör ditt val. En rekommendation från oss är att fråga samtliga flyttfirmor vad som ingår i deras försäkring – framför allt om du har dyrbara saker som ska transporteras!
 • Ja, flytthjälp ingår i rutavdraget. Avdrag medges för flytt mellan bostäder, till och från magasinering, packning, uppackning, lastning, lossning och arbetstiden för uppdraget. Inget avdrag medges för kostnader för flyttbilen. Även flyttstädning ingår i rutavdraget. För att ha rätt till avdraget behöver du dock uppfylla vissa kriterier:
  • Du har fyllt 18 år när arbetet utförs.
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du eller någon utav dina föräldrar måste helt eller delvis bo i fastigheten. Rutavdraget innefattar även hyresrätter.
  • Du är den som betalar eller har betalat för tjänsten. Du får inget skatteavdrag om det är någon annan som har betalat fakturan, trots att det är du som bor i bostaden.
  • Från och med den 1 juli 2019 ökade rutavdraget från 25 000 kr till 50 000 kr för personer mellan 18-64 år. Har du fyllt 65 år så är maxavdraget 50 000 kronor per person.
  • För ruttjänster så är avdragets procentuella del av arbetskostnaden generös – du kan göra upp till 50 procents avdrag.

  Klicka här för att läsa mer om rutavdraget på Skatteverkets egna hemsida.
 • Bra att veta är att flytthjälp medges rutavdrag! Oftast betalar man en flyttfirma per timme. Kostnaden varierar sedan beroende på bostadens storlek, om det finns hiss eller inte, om saker ska hämtas från vinds- eller källarförråd, vilken dag och tid som flytten ska ske och hur länge dina saker ska transporteras. Ett tips är att anlita flytthjälp en vardag, det är betydligt billigare än en helg! I storstäder är flyttfirmor oftast lite dyrare. Dessutom kan korta avstånd i storstäderna ta längre tid, vilket är bra att ha i åtanke. Oavsett har du bäst chans till att hitta en bra och prisvärd flyttfirma om du vänder dig till flera flyttfirmor och jämför de offerter du får.
 • Självklart! Att flytta till en annan stad eller kanske till och med ett annat land är en stor utmaning! Därför kan det vara skönt att anlita professionell flytthjälp för att flytten ska gå så smidigt som möjligt. Flyttfirmor som utför längre transporter har oftast den rätta utrustningen och de rätta verktygen för att allt ska flyttas i ett och samma lass. Hos Servicefinder hittar du flera kunniga flyttfirmor som kan hjälpa dig att transportera dina saker från en stad till en annan. De kan till och med hjälpa dig med packning, montering och flyttstädning! När du skapar en förfrågan hos oss så fyller du i vart flytten ska gå, därefter får du kontakt med flyttfirmor som är intresserade av uppdraget! Vi rekommenderar alltid att du frågor flyttföretagen vad som ingår i deras försäkring, framför allt om dina föremål ska transporteras en längre sträcka

Blogginlägg om flytthjälp

Flytthjälp

Det krävs mycket planering och förberedelse inför en flytt. Många tunga lyft ökar risken för skador. Därför ska du alltid anlita kompetent flytthjälp. De har rätt resurser för att enkelt och säkert frakta dina ägodelar. I arbetet använder flytthjälpen sig av speciella flyttbilar som är anpassade för att kunna lastas tungt. Om du anlitar flytthjälp kan du välja mellan att få en fullständig flytt där allt ingår, eller så väljer du endast en körning. Det förstnämnda inkluderar alla delar som packning, lastning och transport. Det sista alternativet ger dig transport- och lasthjälp, men du får stå för packningen själv. Du kan vända dig till en flyttfirma vid privatflytt, kontorsflytt och magasinering av interiör. Dina ägodelar hanteras omsorgsfullt, utan risk för att gå sönder. Framförallt går det snabbt och enkelt och du sparar värdefull tid på att anlita flytthjälp.

Härnösand

Funderar du på att besöka Härnösand ska du åka till Ångermanland. I orten Härnösand finns det 25000 personer. Kuststaden Härnösand grundades under den senare delen av 1580-talet. Härnösand kan stoltsera som residensstad i Västernorrlands län. Staden var den första i Europa att få elektrisk gatubelysning. Det hände år 1885. Näringslivet i Härnösand är rikt, mycket tack vare mekaniska verkstäder, sjöfarten och skogsindustrin. Det finns två hamnar med kapacitet att ta emot större fartyg och frakter, Härnösands djup- och oljehamn samt Utansjöverkens hamn. Järnvägsförbindelse till Härnösand finns exempelvis i form av Ådalsbanan, en 180 kilometer lång järnväg från Sundsvall till Långsele. Du kan också färdas med flygplan. Från Sundsvalls/Härnösands flygplats avgår direktflyg till flygplatserna i Luleå och Karlstad. Härnösand är strålande för de som vill läsa på universitet. Mittuniversitetet har nämligen campus i tre städer: Härnösand, Sundsvall och Östersund.

Under sommarhalvåret är Hemsö Fästning en intressant turistattraktion. Fortet byggdes under jorden på 1950-talet. Hemsö Fästning drevs av militären fram till 1987, innan den stängdes 1989. Gillar man jakt, erbjuder Härnösand fina förutsättningar. När den årliga älgjakten hägrar invaderas Härnösand av över 10000 jägare. Även om du inte är jaktintresserad, finns det möjlighet att spendera tiden i något av de sju naturreservaten, däribland klapperstensfältet i Vårdkasmalen.