Fasadrenovering i Halmstad

Fasadrenovering är viktigt för att hålla fasaden fri från sprickor, samtidigt som en vacker fasad ökar husets värde. Fasadrenovering kan anlitas av husägare, bostadsföretag, företagare och fastighetsförvaltare. Anlita alltid en skicklig entreprenör när du ska fasadrenovera.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Ett bra sätt att hitta tjänster på.

  Hans L, Oktober 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 4 787
  Pågående jobb
 • 16 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar fasadrenovering i Halmstad

 • Badrumsrenovering i Halmstad

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Halmstad som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Halmstad

  ROT

  Letar du efter elektriker i Halmstad? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Halmstad

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Halmstad? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Halmstad

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Halmstad.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar fasadrenovering i Halmstad

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra fasadrenoverare

Några av våra populära fasadrenoverare

Vanliga frågor och svar om fasad

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om fasad

Fasadrenovering

Renovering av fasaden håller fasaden fri från att spricka, samtidigt som en vacker fasad stiger husets värde. Du kan anlita fasadrenovering som husägare, företagare och fastighetsförvaltare. Fasaden är husets skydd mot regnskurar såväl som blåst. Därav är det av stor vikt att yttersidan med jämna mellanrum ses över av en van yrkesman som äger den kännedom som krävs. Entreprenören vet vilka putsbruk som är nödvändiga för att få bort sprickor från fasadens väggar. Väljer man fel putsbruk håller inte lagningen eftersom bruken har olika egenskaper. En mindre skada ska genast lagas, då undviker du att behöva renovera om längre fram. En renovering bidrar till en vacker och skyddad fasad med lång hållbarhet.

Halmstad

I Halland ligger Halmstad som har en befolkningsmängd om 92000, vilket gör staden till Sveriges tjugonde största tätbebodda ort. Inom sporten finns bland andra välgående idrottsklubben Halmstad BK, vilka har vunnit fyra SM-guld. Sprintermästaren är en tävling som arrangeras varje år i juli. Företagsamheten i staden fungerar bra. Inom livsmedelsindustrin finns ett Coop Forum och två ICA Maxi-varuhus i staden. Hafa Bathroom Group samt Höganäs AB är firmor som finns i Halmstad. Flest arbeten förmedlar den offentliga sektorn.