Elinstallation i Sundsvall

Anlita alltid en elektriker om du behöver hjälp med elarbeten som elinstallationer och kabeldragning. De har rätt kompetens för att utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan här för att få offerter från kvalitetssäkrade elektriker.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar elinstallation i Sundsvall

 • Badrumsrenovering i Sundsvall

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Sundsvall som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Målare i Sundsvall

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Sundsvall? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Sundsvall

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Sundsvall.

 • Byggare i Sundsvall

  ROT

  Letar du efter en seriös byggare för renovering av huset eller diverse byggarbeten? Då har du hittat rätt! Lämna en förfrågan och få offerter från yrk

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar elinstallation i Sundsvall

Alla förfrågningar

Vanliga frågor och svar om uppdrag

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om uppdrag

Elinstallation

Det är inte rekommenderat att en vanlig privatperson installerar en diskmaskin eftersom det är farliga kombinationer som endast en certifierad elektriker kan utföra korrekt. Därför är det bäst att hyra in en elektriker som är utbildad inom området.

Fyll i förfrågan om du önskar finna en elinstallation Sundsvall, så kontaktas du snart av ett företag som kan hantera ditt ärende.

Inom benämningen elektriker finns det olika kompetensområden som nedan sammanfattas kort:

En vanlig elektriker jobbar oftast med installationer i fastigheter alltmedan en industrielektriker hushåller runt industrier. Serviceelektriker hanterar uppdrag inom underhåll och små utbyggnader kring redan förekommande installationer medan kommunikationselektriker arbetar med svagströmsinstallationer såsom dator och larm med mera. Distributionselektriker verkar inom elinstallation från framställning i kraftverk till elmätare hos brukaren. En tekniker sköter oftast om installationer i nya byggen.

Hur blir man elektriker? Tillvägagångssättet för att utbilda sig till elektriker är via elprogrammet på gymnasiet. Utbildningen omfattar tre år på gymnasiet och där får man kännedom inom el och installation samt vilka erforderliga kvalifikationer en elektriker har. Det finns växlande områden på elprogrammet och det är på så sätt viktigt att man väljer rätt mål. Under elektrikerutbildningen blandas teori och praktik, där teorin läses in först för att därefter utföras i praktik. Det är av stor vikt att bli godkänd i kärnämnen och elkurser då ECY kräver att en elektriker måste ha 2500 godkända gymnasiepoäng.

När den framtida elektrikern är färdig på gymnasiet råder det tid att leta lärlingsplats på ett företag. Under det närmsta året på företaget, räknas den blivande elektrikern som lärling då företaget lär upp honom eller henne i ytterligare arbetsmoment. Det är en fortsättningsutbildning då man ska ta certifikat som elektriker. Lärlingen får lön under perioden. När man är färdig som lärling på elföretaget, får man ett certifikat som bekräftar att man är elektriker.

Sundsvall

I landskapet Medelpad ligger staden Sundsvall. Sundsvall är en av Västernorrlands största tätorter med dess en befolkningsmängd om 96000. Sveriges första internationella kasino ligger i Sundsvall och slog upp portarna 2001. I Sundsvall är skogsindustrin betydande och idag är SCA Graphics Sundsvall AB en av de större arbetsgivarna i Sundsvall kommun. Den egna kommunen är annars den största arbetsgivaren med 8000 anställda. Även Telia Sonera är en stor arbetsgivare.