Elinstallation i Gällivare

Anlita alltid en elektriker om du behöver hjälp med elarbeten som elinstallationer och kabeldragning. De har rätt kompetens för att utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan här för att få offerter från kvalitetssäkrade elektriker.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar elinstallation i Gällivare

 • Badrumsrenovering i Gällivare

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Gällivare som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Målare i Gällivare

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Gällivare? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Gällivare

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Gällivare.

 • Byggare i Gällivare

  ROT

  Letar du efter en seriös byggare för renovering av huset eller diverse byggarbeten? Då har du hittat rätt! Lämna en förfrågan och få offerter från yrk

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar elinstallation i Gällivare

Alla förfrågningar

Vanliga frågor och svar om uppdrag

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om uppdrag

Elinstallation

Vad gör en elektriker? Det är mycket som drivs med el i dagens hushåll; spis, tvättmaskin, uttag med mera. Det förekommer inte endast arbetsuppgifter inom eluttag och diverse, utan även hantering av stora maskiner, sladdbyten, elinstallationer och mycket annat. Det är inte en bra idé att försöka sig på elinstallationer på egen hand om man inte är utbildad elektriker.

För att hitta få hjälp med elinstallation i Gällivare, fyll i en förfrågan här på Servicefinder, så kontaktas du inom kort med upp till fem kostnadsförslag.

Inom benämningen elektriker finns det olika kompetensområden som nedan sammanfattas kort:

Det finns olika typer av elektriker. Serviceelektriker tar hand om redan existerande installationer inom hushåll medan kommunikationselektriker oftast kollar av svagströmsinstallationer inom dator och larm som exempel. En tekniker kan vara specialiserad inom ett visst område såsom säkerhetsfrågor. Industrielektriker jobbar allt som oftast med installationer i fabriker och elektriker ansvarar för installationer i bostäder. Distributionselektriker jobbar intill energiföretag som distribuerar el, som exempelvis kraftverk. Installationselektriker kikar på att svagströmsinstallationer inom larm såsom tele är funktionella.

Genom att läsa elprogrammet under tre år på gymnasiet kan man bli elektriker. Den blivande elektrikern får kunskap kring grundläggande teori och kvalifikationer om vad en elektriker utför som sedan under gymnasietiden genomförs i praktiska syften. För att kunna anställas som elektriker, måste han eller hon enligt ECY ha 2500 godkända gymnasiepoäng samt godkänt i kärnämnen såväl som elkurser.

Efter gymnasiet råder det tid att söka jobb som elektriker på en elfirma. Under det första året på företaget, rankas den kommande elektrikern som lärling eftersom företaget lär upp honom eller henne i ytterligare arbetsmoment. Det är en fortsättningsutbildning då man ska ta certifikat som elektriker. Lärlingen erhåller lön under lärlingstiden. Efter lärlingstiden på elföretaget, får man ett certifikat som bekräftar att man är elektriker.

Gällivare

Gällivare är beläget i Norrbottens län och är tätort i Lappland och centralort i Gällivare kommun. Befolkningsmängden uppgår till 18000. Det finns 36 byar i Gällivare. Geografiskt sett ligger Gällivare tio mil norr om polcirkeln. Inom gruvbranschen finns Gällivares NTT totaltech AB som är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Gällivare har en bedårande natur och du kan göra utflykter till det mesta. Årligen runt kan du skifta magnifika norrsken. Sommartid kan du känna lukten av färska hallon. Vintertid kan du åka långfärdsskidor i en strålande underbar miljö med snöklädda träd. Det är nära till natur såväl som orter där du kan dricka grönt te på ett mysigt fik eller shoppa i en av alla gallerior på orten.

Kända människor med rötter i Gällivare är Robinson-deltagaren Robert "Robinson-Robban" Andersson, Curt Bergfors - grundare av hamburgerkedjan Max, det svenska fotbollslandslagsspelaren Tommy Holmgren samt den kvinnliga brottaren Johanna Mattsson.