Elinstallation i Bollnäs

Anlita alltid en elektriker om du behöver hjälp med elarbeten som elinstallationer och kabeldragning. De har rätt kompetens för att utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan här för att få offerter från kvalitetssäkrade elektriker.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar elinstallation i Bollnäs

 • Badrumsrenovering i Bollnäs

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Bollnäs som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Målare i Bollnäs

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Bollnäs? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Bollnäs

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Bollnäs.

 • Byggare i Bollnäs

  ROT

  Letar du efter en seriös byggare för renovering av huset eller diverse byggarbeten? Då har du hittat rätt! Lämna en förfrågan och få offerter från yrk

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar elinstallation i Bollnäs

Alla förfrågningar

Vanliga frågor och svar om uppdrag

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om uppdrag

Elinstallation

För den som inte kan hantera elinstallationer, kan det innebära stor risk och fara att försöka genomföra en sådan anslutning. Därför är det bäst att anlita en elektriker som är utbildad inom området.

För att hitta få hjälp med elinstallation i Bollnäs, fyll i en förfrågan här på Servicefinder, så kontaktas du inom kort med upp till fem kostnadsförslag.

Inom benämningen elektriker finns det olika kompetensområden som nedan sammanfattas kort:

- Elektriker utför elinstallation i hushåll.
- Industrielektriker arbetar med skötsel kring fabriker och industrier.
- Distributionselektriker underhåller elinstallationer från framställning i kraftverk till elmätare hos utövaren.
- Serviceelektriker tar hand om utbyggnader av tidigare existerande installationer.
- Tekniker arbetar oftast inom ett specifikt område, exempelvis säkerhet.
- Installationselektriker behandlar i stort sett elinstallation i nybyggda fastigheter.
- Kommunikationselektriker underhåller främst svagströmsinstallationer inom tele, dator, larm och dylikt.

För att bli elektriker läser man först elprogrammet via gymnasiet som innebär tre år. På elprogrammet lär man sig underlag gällande vad en elektriker får genomföra och vad för erforderliga kvalifikationer en elektriker besitter. Under gymnasietiden blandas teori och praktik, där man först läser sig till vad som sedan genomförs i praktisk tillämpning. Elbranschens Centrala Yrkesnämnd kräver att elektrikern har godkänt i kärnämnen och elkurser och därmed även 2500 godkända gymnasiepoäng.

Efter gymnasiet råder det tid att söka jobb som elektriker på ett företag. Under det närmsta året på företaget, räknas den blivande elektrikern som lärling då företaget lär upp honom eller henne i desto fler arbetsmoment. Det är en fortsättningsutbildning då det är ett måste att ta certifikat som elektriker. Lärlingen erhåller lön under perioden. Efter lärlingstiden på elföretaget, får man ett certifikat som bekräftar att man är elektriker.

Bollnäs

Bollnäs är en tätort i Hälsingland och centralort i Bollnäs Kommun i Gävleborgs Län. Bollnäs har en population på 26000. Några närliggande orter till Bollnäs är Arbrå, Kilafors och Rengsjö. Namnet Bollnäs kommer från 1300-talets benämning "Baldanaes" som betyder "det stora näset". I Bollnäs finns många husgrunder och gravar som har sina ursprung i järnåldern.

Bollnäs har goda kommunikationsleder i söder och norr. Vid Norra Stambanan ligger en järnväg som leder till bland annat Orsa och Söderhamn. En resa till Stockholm tar endast 2½ timmar. Bollnäs är rik på natur, staden har många fina vandringsleder, enastående miljö och många sjöar. I Bollnäs ligger sjön Varpen som älvarna Ljusnan och Voxnan mynnar ut i. Invånarna i Bollnäs arbetar främst inom sjukvård och omsorg men flera verkar även inom industri och handel. Det finns många sevärdheter i Bollnäs, bland andra många små byar med gamla hälsingegårdar. Bollnäs har också ett berikat kulturliv med över 400 föreningar.