Elektriker i Vallentuna

Anlita alltid en elektriker om du behöver hjälp med elarbeten som elinstallationer och kabeldragning. De har rätt kompetens för att utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan här för att få offerter från elektriker i ditt område.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Ett bra sätt att hitta tjänster på.

  Hans L, Oktober 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 030
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar elektriker i Vallentuna

 • Badrumsrenovering i Vallentuna

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Vallentuna som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Målare i Vallentuna

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Vallentuna? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Vallentuna

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Vallentuna.

 • Rörmokare i Vallentuna

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Vallentuna.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar elektriker i Vallentuna

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra elektriker

Några av våra populära elektriker

Vanliga frågor och svar om elektriker

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om elektriker

Elektriker

Vad gör en elektriker? Det är mycket som drivs med el i dagens samhälle; spis, tvättmaskin, uttag med mera. Det förekommer inte endast arbetsuppgifter inom eluttag och diverse, utan även underhåll av mindre utbyggnader som redan varit installerade och mycket annat. Det är inte en bra idé att försöka genomföra elinstallationer på egen hand om man inte jobbar inom branschen.

Fyll i förfrågan om du önskar finna en elektriker i Vallentuna, så kontaktas du snart av ett företag som kan hantera ditt ärende.

Var elektriker sköter om olika underhåll i specifika områden. Kortfattad information kring olika områden:

En ordinär elektriker jobbar oftast med installationer i hem alltmedan en industrielektriker ser över runt industrier. Serviceelektriker utvecklar uppdrag inom service och små utbyggnader kring tidigare förekommande installationer medan kommunikationselektriker arbetar med svagströmsinstallationer såsom dator och larm med mera. Distributionselektriker verkar inom elinstallation från framställning i kraftverk till elmätare hos brukaren. En tekniker sköter oftast om installationer i nya byggen.

Hur blir man elektriker? Proceduren att plugga till elektriker är via elprogrammet på gymnasiet. Utbildningen ligger på tre år på gymnasiet och där får man lära sig grunderna om el och installation samt vilka behörigheter en elektriker har. Det finns olika grenar på elprogrammet och det är därför av hög vikt att man väljer rätt mål. Under elektrikerutbildningen mixas teori och praktik, där teorin tas in först för att därefter verkställas praktiskt. Det är angeläget att vara godkänd i kärnämnen och elkurser då Elbranschens Centrala Yrkesnämnd har ett krav på att elektrikern måste ha 2500 godkända gymnasiepoäng.

Det är vettigt att leta jobb på ett elföretag omgående efter studenten från gymnasiet. Första året på ett elektrikerföretag är man lärling med lärlingslön. Under det året utbildas den blivande elektrikern för att uppnå högre skicklighet. När lärlingstiden är avslutad, mottager lärlingen ett certifikat som visar att denne numera är certifierad elektriker.

Vallentuna

Vallentuna är en tätort som gränsar mellan kommunerna Vallentuna och Täby. I Vallentuna uppgår invånarantalet till 30000. Vallentunadelen är centralort i Vallentuna kommun. Vallentuna kyrkan från medeltiden är en vacker raritet i Vallentuna. Näringslivet i Vallentuna ser ljust ut med dess många små företag i Vallentuna.