Elektriker i Uddevalla

Anlita alltid en elektriker om du behöver hjälp med elarbeten som elinstallationer och kabeldragning. De har rätt kompetens för att utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan här för att få offerter från elektriker i ditt område.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Ett bra sätt att hitta tjänster på.

  Hans L, Oktober 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 030
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar elektriker i Uddevalla

 • Badrumsrenovering i Uddevalla

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Uddevalla som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Målare i Uddevalla

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Uddevalla? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Uddevalla

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Uddevalla.

 • Rörmokare i Uddevalla

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Uddevalla.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar elektriker i Uddevalla

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra elektriker

Vanliga frågor och svar om elektriker

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om elektriker

Elektriker

Det är svårt att få ett torkskåp korrekt inpluggat, utan allra bäst att anlita en elektriker med certifikat. En elektriker sköter om allt möjligt utifrån elinstallationer till larminstallationer med flera uppgifter.

För att hitta rätt elektriker i Uddevalla, fyll i en förfrågan här på Servicefinder, så kontaktas du inom kort med minst en offert.

Var elektriker sköter om olika underhåll i specifika områden. Kortfattad information kring olika områden:

- Elektriker genomför installationer i hushåll.
- Industrielektriker jobbar med skötsel kring fabriker och industrier.
- Distributionselektriker hanterar elinstallationer från fabrikation i kraftverk till elmätare hos användaren.
- Serviceelektriker ser efter om tillbyggnader av tidigare existerande installationer.
- Tekniker verkar oftast inom ett specifikt område, exempelvis säkerhet.
- Installationselektriker bearbetar mer eller mindre elinstallation i nybyggda fastigheter.
- Kommunikationselektriker underhåller främst svagströmsinstallationer inom tele, dator, larm och dylikt.

Genom att läsa elprogrammet under tre år på gymnasiet kan man bli elektriker. Den framtida elektrikern får kunskap gällande grundläggande teori och kvalifikationer om vad en elektriker utför som sedan under gymnasietiden genomförs i praktiska syften. För att kunna anställas som elektriker, måste denne enligt Elbranschens Centrala Yrkesnämnd ha 2500 godkända gymnasiepoäng samt godkänt i kärnämnen såväl som elkurser.

När den framtida elektrikern är färdig på gymnasiet råder det tid att leta lärlingsplats på ett företag. Under det första året på firman, rankas den blivande elektrikern som lärling då företaget lär upp honom eller henne i ytterligare stadier inom el. Det är en påbyggnad då man ska ta certifikat som elektriker. Lärlingen får lön under perioden. När man är färdig som lärling på elföretaget, får man ett certifikat som bevisar att man är elektriker.

Uddevalla

Uddevalla är en tätbebyggelse i Bohuslän som ligger i Västra Götalands län. Befolkningsmängden omfattar 52000. Uddevalla har tillhört både Danmark, Sverige och Norge och därmed bytt nationalitet sju gånger.

Önskar man uppleva en fabulös natur, ska man defintivt bevista Uddevalla. I staden finns det flera intressanta museum. Då Uddevalla befinner sig längs kusten, finns möjligheten att dagkryssa med en skärgårdsbåt och betrakta långsmala vikar.

Näringslivsavdelningen framhäver befintliga företagare såsom nyföretagare och lanserar därför Uddevalla som en bra kommun. Meningen är att framhäva ett företagsklimat som underlättar för kommunen.