Elektriker i Trelleborg

Anlita alltid en elektriker om du behöver hjälp med elarbeten som elinstallationer och kabeldragning. De har rätt kompetens för att utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan här för att få offerter från elektriker i ditt område.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Tror inte vi hade lyckats få hjälp innan semestern utan er!

  Kristina J, Juli 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 4 823
  Pågående jobb
 • 16 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar elektriker i Trelleborg

 • Badrumsrenovering i Trelleborg

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Trelleborg som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Målare i Trelleborg

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Trelleborg? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Trelleborg

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Trelleborg.

 • Rörmokare i Trelleborg

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Trelleborg.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar elektriker i Trelleborg

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra elektriker

Vanliga frågor och svar om elektriker

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om elektriker

Elektriker

För den som inte kan hantera elinstallationer, kan det innebära stor risk och fara att försöka genomföra en sådan anslutning. Därför är det bäst att hyra in en elektriker som kan branschen.

För att hitta rätt elektriker i Trelleborg, fyll i en förfrågan här på Servicefinder, så kontaktas du inom kort med minst en offert.

Inom benämningen elektriker finns det olika kompetensområden som nedan sammanfattas kort:

- Elektriker genomför installationer i hushåll.
- Industrielektriker jobbar med skötsel kring fabriker och industrier.
- Distributionselektriker hanterar elinstallationer från framställning i kraftverk till elmätare hos utövaren.
- Serviceelektriker ser efter om tillbyggnader av tidigare existerande installationer.
- Tekniker arbetar oftast inom särskilda grenar såsom, exempelvis säkerhet.
- Installationselektriker behandlar mer eller mindre elinstallation i nybyggda fastigheter.
- Kommunikationselektriker underhåller främst svagströmsinstallationer inom tele, dator, larm och dylikt.

Via elprogrammet på gymnasiet kan man läsa till elektriker. Den framtida elektrikern får kännedom gällande grundläggande teori och kvalifikationer om vad en elektriker utför som sedan under gymnasietiden utförs i praktiska syften. För att räknas som elektriker, måste han eller hon enligt ECY ha 2500 godkända gymnasiepoäng samt godkänt i kärnämnen såväl som elkurser.

Det är förståndigt att leta plats på ett elföretag omgående efter studenten från gymnasiet. Första året på ett elektrikerföretag är man lärling med lärlingslön. Under det året får lärlingen utbildas ytterligare och bygga på sin sakkunskap. Efter avklarat lärlingsår får lärlingen ett certifikat som visar att denne numera är certifierad elektriker.

Trelleborg

Tar man västerut från Ystad överger man Österlen och finner sig så småningom i den Skånska sydkustens västligaste stad, Trelleborg. Från den uppemot 42000 invånare stora hamnstaden kan man ta sig via färja med TT-line till Travemünde.

Nu är det ju inte uteslutande så att man tar sig ifrån Trelleborg. Trelleborg erbjuder en härlig upplevelse för likväl besökande som arbetande samt för de tidigare Malmöbor som valt Trelleborg för närheten till kontinenten.

I staden finns också det fina fotbollslaget Trelleborgs FF som fostrat lirare som Andreas Isaksson. Trelleborg har en ordentlig historia inom tillverkningsindustri. Här verkar företag som stora Akzo Nobel AB.