Elektriker i Timrå

Anlita alltid en elektriker om du behöver hjälp med elarbeten som elinstallationer och kabeldragning. De har rätt kompetens för att utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan här för att få offerter från kvalitetssäkrade elektriker.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar elektriker i Timrå

 • Badrumsrenovering i Timrå

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Timrå som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Målare i Timrå

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Timrå? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Timrå

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Timrå.

 • Byggare i Timrå

  ROT

  Letar du efter en seriös byggare för renovering av huset eller diverse byggarbeten? Då har du hittat rätt! Lämna en förfrågan och få offerter från yrk

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar elektriker i Timrå

Alla förfrågningar

Vanliga frågor och svar om elektriker

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om elektriker

Elektriker

Det är svårt att få ett torkskåp korrekt inpluggat, utan allra bäst att anlita en elektriker med certifikat. En elektriker hanterar mycket inom elinstallationer och byte av sladdar med flera uppgifter.

För att hitta rätt elektriker i Timrå, fyll i en förfrågan här på Servicefinder, så kontaktas du inom kort med minst en offert.

Det finns olika områden inom elektriker, nedan följer kortfattad information kring dessa grenar:

Det finns olika sorts elektriker. Serviceelektriker ser om tidigare existerande installationer inom hushåll medan kommunikationselektriker företrädesvis ser över svagströmsinstallationer inom dator och larm som exempel. En tekniker är vanligtvis kunnig inom ett visst område såsom säkerhetsfrågor. Industrielektriker arbetar med installationer i fabriker och elektriker ansvarar för installationer i fastigheter. Distributionselektriker jobbar intill energiföretag som utdelar el, såsom kraftverk. Installationselektriker kikar på att svagströmsinstallationer inom larm såsom tele fungerar som de ska.

Hur blir man elektriker? Tillvägagångssättet för att utbilda sig till elektriker är via elprogrammet på gymnasiet. Skolningen ligger på tre år på gymnasiet och där får man kännedom inom el och installation samt vilka befogenheter en elektriker har. Det finns olika områden på elprogrammet och det är på så sätt viktigt att man väljer rätt inriktning. Under elektrikerutbildningen mixas teori och praktik, där teorin läses in först för att sedan utföras praktiskt. Det är av stor vikt att bli godkänd i kärnämnen och elkurser då ECY har ett krav på att elektrikern måste ha 2500 godkända gymnasiepoäng.

När man har avklarat elprogrammet på gymnasiet, söker man jobb som lärling på en elfirma. Den framtida elektrikern rankas som lärling under sitt första år hos företaget. Detta för att denne ska få mer kunskap som omfattar el. Det tar ett år att få certifikat som elektriker. Under det året får lärlingen lön. Efter avslutad lärlingsperiod får lärlingen ett certifikat över att denne är fullbordad elektriker.

Timrå