Elektriker i Täby

Anlita alltid en elektriker om du behöver hjälp med elarbeten som elinstallationer och kabeldragning. De har rätt kompetens för att utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan här för upp till fem offerter från kvalitetssäkrade elektriker.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar elektriker i Täby

 • Badrumsrenovering i Täby

  ROT Badrum / Våtrum

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Täby som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Målare i Täby

  ROT Målning / Tapetsering

  Letar du efter pålitliga målare i Täby? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Täby

  ROT Snickeri

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Täby.

 • Rörmokare i Täby

  ROT VVS & Rör

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Täby.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar elektriker i Täby

Alla förfrågningar

Elektriker

Det är inte rekommenderat att en vanlig privatperson installerar en diskmaskin eftersom det är farliga kombinationer som endast en certifierad elektriker kan utföra korrekt. På så vis är det bäst att hyra in en elektriker som kan branschen.

För att hitta rätt elektriker i Täby, fyll i en förfrågan här på ServiceFinder, så kontaktas du inom kort med minst en offert.

Inom benämningen elektriker finns det olika kompetensområden som nedan sammanfattas kort:

Det finns flera sorts elektriker. Serviceelektriker ser om redan existerande installationer inom hushåll medan kommunikationselektriker oftast ser över svagströmsinstallationer inom dator och larm som exempel. En tekniker kan vara specialiserad inom ett visst område såsom säkerhetsfrågor. Industrielektriker jobbar allt som oftast med installationer inom industrin och elektriker ansvarar för installationer i bostäder. Distributionselektriker arbetar vid energiföretag som distribuerar el, som exempelvis kraftverk. Installationselektriker kikar på att svagströmsinstallationer inom larm såsom tele fungerar som de ska.

Hur blir man elektriker? Proceduren att utbilda sig till elektriker är via elprogrammet på gymnasiet. Skolningen omfattar tre år på gymnasiet och där får man kännedom inom el och installation samt vilka befogenheter en elektriker har. Det finns växlande grenar på elprogrammet och det är på så sätt viktigt att man väljer rätt mål. Under elektrikerutbildningen blandas teori och praktik, där teorin läses in först för att sedan utföras praktiskt. Det är viktigt att bli godkänd i kärnämnen och elkurser då Elbranschens Centrala Yrkesnämnd kräver att en elektriker måste ha 2500 godkända gymnasiepoäng.

Efter gymnasiet är det dags att leta lärlingsplats på en elfirma. Under det närmsta året på företaget, räknas den kommande elektrikern som lärling eftersom företaget lär upp honom eller henne i ytterligare stadier inom el. Det är en påbyggnad då man ska ta certifikat som elektriker. Lärlingen erhåller lön under perioden. Efter lärlingstiden på elföretaget, får man ett certifikat som bevisar att man är elektriker.

Täby

Täby kommuns webbsidor hittar man informationen att man i kommunen sätter ett stort fokus på natur och grönområden. Täby har bland annat ett par småbåtshamnar, vilket kanske inte alla känner till. Täbys kommunsymbol, en blå sköld med ett kors bestående av fyra kors (eller som den korrekta balsoneringen lyder; I blått fält ett korsat kors med avrundade armar av silver), har sin förlaga i runstenen "Risbylestenen". Du hittar stenen i anslutning till Täby Golfklubb invid Skålhamravägen. Täby har ett av Sveriges absolut största köpcentrum - Täby Centrum, där du hittar etthundrasextio butiker och en parkeringplats för 1800 bilar. Geografiskt hittar man Täby en bit norr om Stockholm i södra Uppland. Tätorten Täby är kommunöverskridande och täcker in Danderyd och Sollentuna. Täby är en förort till Stockholm, men faktum är att det är en av Sveriges tjugo största städer med ett invånarantal på 64000.

Täby Galopp är en välkänd galoppbana och sätter Täby på kartan för många. Andra kända ortsnamn i Täby omfattar Arninge, Enebyberg, Hägernäs och Lahäll. Kanske, när du nu letar efter "elektriker i Täby" så kan du säkert få offerter ifrån företag även i dessa orter, eller kanske från företag i andra mindre stadsdelar som Ensta, Roslags Näsby eller Vallatorp. Det är inte bara många invånare i Täby, det finns också en mängd verksamma företag här. Eftersom Täby till stor del består av villor och enbostadshus och mindre fastigheter så finns här många hantverkare som kan hjälpa till i hemmet och ServiceFinder förmedlar dagligen uppdrag inom Täby med omnejd.

Man når Täby via Europaväg 18 eller Norrortsleden från E4:an. Åker man kommunalt så är Roslagsbanan antagligen lättast, eller någon av de många bussförbindelserna till grannkommunerna. Täby ingår i SL:s trafikområde. Kändisar saknas inte i kommunen och de med anknytning till tätorten Täby finns exempelvis Johan Rhenborg, Fredrik Reinfeldt, artisterna Nenne Grönvall, Jerry Williams och många andra.