Elektriker i Sundbyberg

Anlita alltid en elektriker om du behöver hjälp med elarbeten som elinstallationer och kabeldragning. De har rätt kompetens för att utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan här för att få offerter från elektriker i ditt område.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Jobbet klart några dagar efter att jag använt Servicefinder

  Peter B, Juli 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 4 856
  Pågående jobb
 • 16 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar elektriker i Sundbyberg

 • Badrumsrenovering i Sundbyberg

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Sundbyberg som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Målare i Sundbyberg

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Sundbyberg? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Sundbyberg

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Sundbyberg.

 • Rörmokare i Sundbyberg

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Sundbyberg.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar elektriker i Sundbyberg

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra elektriker

Några av våra populära elektriker

Vanliga frågor och svar om elektriker

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om elektriker

Elektriker

Vad sysslar en elektriker med? Det är mycket som är eldrivet i dagens samhälle; spis, diskmaskin, lampor och så vidare. Det förekommer inte endast arbetsuppgifter inom eluttag och diverse, utan även hantering av stora maskiner, sladdbyten, elinstallationer och mycket annat. Det är inte en bra idé att försöka sig på elinstallationer själv om man inte är utbildad elektriker.

För att hitta rätt elektriker i Sundbyberg, fyll i en förfrågan här på Servicefinder, så kontaktas du inom kort med minst en offert.

Inom benämningen elektriker finns det olika kompetensområden som nedan sammanfattas kort:

En ordinär elektriker jobbar oftast med installationer i hem alltmedan en industrielektriker hushåller omkring industrier. Serviceelektriker hanterar ärenden inom underhåll och små utbyggnader kring redan förekommande installationer medan kommunikationselektriker arbetar med svagströmsinstallationer såsom dator och larm med mera. Distributionselektriker verkar inom elinstallation från framställning i kraftverk till elmätare hos brukaren. En tekniker sköter oftast om installationer i nya byggen.

Hur blir man elektriker? Tillvägagångssättet för att utbilda sig till elektriker är via elprogrammet på gymnasiet. Skolningen omfattar tre år på gymnasiet och där får man kännedom inom el och installation samt vilka behörigheter en elektriker har. Det finns olika grenar på elprogrammet och det är på så sätt viktigt att man väljer rätt mål. Under elektrikerutbildningen mixas teori och praktik, där teorin tas in först för att därefter utföras i praktik. Det är av stor vikt att bli godkänd i kärnämnen och elkurser då Elbranschens Centrala Yrkesnämnd kräver att en elektriker måste ha 2500 godkända gymnasiepoäng.

Det är förståndigt att söka plats på ett elföretag omgående efter studenten från gymnasiet. Första året på ett elektrikerföretag är man lärling med lärlingslön. Under årets gång får lärlingen utbildas ytterligare och bygga på sin kvalifikation. När lärlingstiden är avslutad, mottager lärlingen ett certifikat som intyg att han eller hon har certifikat som elektriker.

Sundbyberg

Sundbyberg är en av 14 kommuner i landet som fortfarande, eller ånyo kanske man ska säga, benämner sig stad. Sedan reformen då alla städer blev kommuner -71 så försvann formellt begreppet stad och idag är landet helt sonika uppdelat efter kommun i stället. I den mån det är praktiskt och tillåtet har bland annat exempelvis våra tre storstäder och Sundbyberg fortsatt att kalla sig städer. Kommunen strax nordväst om Stockholm är en hyggligt stor förort till Stockholm, med 39000 invånare i slutet av 2010. Grannstaden Solna är faktistk nästan dubbelt så stort - om man ser till befolkningsmängd, men grannkommunerna har vuxit ihop till den gräns att det är svårt att hitta gränsen går utan att kika i en kommunkarta. Inför kommunreformen var det rentav nära med en sammanslagning med Solna.

Med vågmästare, politiska vildar och oväntade maktskiften på senare tid så har Sundbyberg även varit skådeplats för en viss politisk orolighet. Det har inte alltid varit så utan kommunen är ett traditionellt socialdemokratiskt fäste sedan sjuttiotalet fram till valet 2006. För tillfället är problemen lösta med en socialdemokratisk blockregering stödd av Kristdemokraterna.

Som granne med Stockholm finns här naturligtvis mängder av större arbetsgivare som Ericson, SEBanken, Taxi 020 ibland de runt 2500 aktiva företagen i Sundbybergs kommun. Närheten till storstaden är uppenbar och staden har såväl en pendeltågsstation centralt som flera tunnelbanestationer i kommunen. En låt av Ulf Peder Olrog har titeln "Se Sundbyberg och sedan dö", men de flesta känner nog bättre igen sig i kommunens slogan "En småstad mitt i storstan". Detta faktum gör kommunen mycket populär att bo i vilket avspeglar sig i befolkningsutvecklingen. Omtyckt är naturligtvis även den omedelbara närheten till lokal service och tillgången till kultur och nöjen för stora som små, tillsammans med det faktum att huvudstaden bara ligger några minuter bort.