Elektriker i Staffanstorp

Anlita alltid en elektriker om du behöver hjälp med elarbeten som elinstallationer och kabeldragning. De har rätt kompetens för att utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan här för att få offerter från elektriker i ditt område.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Jobbet klart några dagar efter att jag använt Servicefinder

  Peter B, Juli 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 6 564
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar elektriker i Staffanstorp

 • Badrumsrenovering i Staffanstorp

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Staffanstorp som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Målare i Staffanstorp

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Staffanstorp? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Staffanstorp

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Staffanstorp.

 • Rörmokare i Staffanstorp

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Staffanstorp.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar elektriker i Staffanstorp

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra elektriker

Några av våra populära elektriker

Vanliga frågor och svar om elektriker

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om elektriker

Elektriker

Det är svårt att få ett torkskåp korrekt inpluggat, utan allra bäst att kontakta en elektriker med certifikat. En elektriker sköter om allt möjligt utifrån elinstallationer och byte av sladdar med flera uppgifter.

Få kontakt med en elektriker i Staffanstorp genom att skicka iväg en förfrågan genom oss på Servicefinder.

Det finns olika områden inom elektriker, nedan följer kortfattad information kring dessa grenar:

Det finns flera typer av elektriker. Serviceelektriker ser om redan insatta installationer inom hushåll medan kommunikationselektriker företrädesvis kollar av svagströmsinstallationer som rör dator och larm som exempel. En tekniker kan vara specialiserad inom ett visst område såsom säkerhetsfrågor. Industrielektriker jobbar allt som oftast med installationer inom industrin och elektriker råder över installationer i bostäder. Distributionselektriker jobbar intill energiföretag som distribuerar el, såsom kraftverk. Installationselektriker kikar på att svagströmsinstallationer inom larm såsom tele fungerar som de ska.

Hur blir man elektriker? Tillvägagångssättet för att plugga till elektriker är via elprogrammet på gymnasiet. Utbildningen ligger på tre år på gymnasiet och där får man kännedom inom el och installation samt vilka erforderliga kvalifikationer en elektriker har. Det finns växlande områden på elprogrammet och det är på så sätt viktigt att man väljer rätt inriktning. Under elektrikerutbildningen blandas teori och praktik, där teorin tas in först för att sedan genomföras i praktik. Det är viktigt att bli godkänd i kärnämnen och elkurser då Elbranschens Centrala Yrkesnämnd har ett krav på att en elektriker måste ha 2500 godkända gymnasiepoäng.

När den framtida elektrikern är färdig på gymnasiet råder det tid att söka jobb som elektriker på ett företag. Under det första året på firman, räknas den blivande elektrikern som lärling då företaget lär upp honom eller henne i ytterligare arbetsmoment. Det är en påbyggnad då man ska ta certifikat som elektriker. Lärlingen får lön under lärlingstiden. Efter lärlingstiden på elföretaget, får man ett certifikat som bevisar att man är elektriker.

Staffanstorp

I de skånska skogarna ligger Staffanstorp. Sydost om staden ligger Lund och Malmö är beläget nordost om Staffanstorp. Staden har ett befolkningsantal på ungefär 22000. Varför inte ta en promenad i den vackra naturen som omger Staffanstorp? Cykla längs slingriga landsvägar, springa längs med den handikappvänliga motionsslingan vid Gullåkra eller prova fiskelyckan i Höje å. Staffanstorp är berikat med kulturliv med underbara landskap, bibliotek, konsthall, matställen. I Staffanstorp finns den nästan tusen år gamla kyrkan Brågarps kyrka. I Staffanstorp finns cirka 1800 företag registrerade, där de flesta är enmansföretag. Det är inget företag som har fler än 100 anställda, men det genererar många bäckar små där många små firmor rustar för ett stabilt företagsliv i Staffanstorp. Den största arbetsgivaren i kommunen är den egna kommunen.