Elektriker i Sollentuna

Anlita alltid en elektriker om du behöver hjälp med elarbeten som elinstallationer och kabeldragning. De har rätt kompetens för att utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan här för att få offerter från elektriker i ditt område.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Hittade rätt person för jobbet inom en timme.

  Johan L, Juli 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 656
  Pågående jobb
 • 16 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar elektriker i Sollentuna

 • Badrumsrenovering i Sollentuna

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Sollentuna som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Målare i Sollentuna

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Sollentuna? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Sollentuna

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Sollentuna.

 • Rörmokare i Sollentuna

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Sollentuna.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar elektriker i Sollentuna

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra elektriker

Några av våra populära elektriker

Vanliga frågor och svar om elektriker

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om elektriker

Elektriker

Det är svårt att få ett torkskåp korrekt inpluggat, utan det är klokast att kontakta en elektriker med certifikat. En elektriker sköter om allt möjligt utifrån elinstallationer och byte av sladdar med flera uppgifter.

För att hitta rätt elektriker i Sollentuna, fyll i en förfrågan här på Servicefinder, så kontaktas du inom kort med minst en offert.

Inom benämningen elektriker finns det olika kompetensområden som nedan sammanfattas kort:

En vanlig elektriker jobbar oftast med installationer i fastigheter alltmedan en industrielektriker hushåller runt industrier. Serviceelektriker utvecklar ärenden inom service och små utbyggnader kring redan förekommande installationer medan kommunikationselektriker arbetar med svagströmsinstallationer såsom dator och larm med mera. Distributionselektriker verkar inom elinstallation från framställning i kraftverk till elmätare hos konsumenten. En tekniker sköter oftast om installationer i nya byggen.

Hur blir man elektriker? Tillvägagångssättet för att utbilda sig till elektriker är via elprogrammet på gymnasiet. Utbildningen ligger på tre år på gymnasiet och där får man kännedom inom el och installation samt vilka befogenheter en elektriker har. Det finns växlande grenar på elprogrammet och det är därför av hög vikt att man väljer rätt mål. Under elektrikerutbildningen mixas teori och praktik, där teorin tas in först för att därefter verkställas i praktik. Det är av stor vikt att bli godkänd i kärnämnen och elkurser då ECY har ett krav på att en elektriker måste ha 2500 godkända gymnasiepoäng.

När man är färdig på gymnasiet, söker man jobb som lärling på ett elföretag. Den framtida elektrikern är lärling under sitt första år i branschen. Detta för att denne ska få mer kunskap som omfattar el. Det tar ett år att mottaga certifikat som elektriker. Lärlingen får lön under tiden på företaget. När perioden är över erhåller lärlingen ett certifikat över att denne är fulländad elektriker.

Sollentuna

Sollentuna är centralort i Sollentuna kommun och ingår också i Storstockholm. Befolkningsantalet uppgår till 65000. Med dess stora grönområden med tillhörande naturreservat finns även bra möjligheter till idrott och friluftsliv. Vackra platser i Sollentuna kommun är Edsbergs slott med dess intilliggande park och naturreservatet Järvafältet. En framstående medieprofil med anknytning till Sollentuna är bland annat journalisten och författaren Linda Skugge som bor i Sollentuna.