Elektriker i Ljungby

Anlita alltid en elektriker om du behöver hjälp med elarbeten som elinstallationer och kabeldragning. De har rätt kompetens för att utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan här för att få offerter från kvalitetssäkrade elektriker.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar elektriker i Ljungby

 • Badrumsrenovering i Ljungby

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Ljungby som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Målare i Ljungby

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Ljungby? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Ljungby

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Ljungby.

 • Byggare i Ljungby

  ROT

  Letar du efter en seriös byggare för renovering av huset eller diverse byggarbeten? Då har du hittat rätt! Lämna en förfrågan och få offerter från yrk

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar elektriker i Ljungby

Alla förfrågningar

Några av våra populära elektriker

Vanliga frågor och svar om elektriker

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om elektriker

Elektriker

Vad har en elektriker för arbetsuppgifter? Det är mycket som drivs med el i dagens samhälle; köksmaskin, tvättmaskin, uttag med mera. Det är inte bara eluttag som ska installeras om och lampbyten som en elektriker sysslar med, utan även underhåll av mindre utbyggnader som redan varit installerade och mycket annat. Det är inte en bra idé att försöka genomföra elinstallationer själv om man inte är utbildad elektriker.

Fyll i förfrågan om du önskar finna en elektriker i Ljungby, så kontaktas du snart av ett företag som kan hantera ditt ärende.

Var elektriker sköter om olika underhåll i specifika områden. Kortfattad information kring olika områden:

Det finns olika typer av elektriker. Serviceelektriker ser om redan existerande installationer inom hushåll medan kommunikationselektriker företrädesvis ser över svagströmsinstallationer som rör dator och larm som exempel. En tekniker är vanligtvis kunnig inom ett visst område såsom säkerhetsfrågor. Industrielektriker jobbar allt som oftast med installationer inom industrin och elektriker råder över installationer i bostäder. Distributionselektriker arbetar intill energiföretag som utdelar el, som exempelvis kraftverk. Installationselektriker kikar på att svagströmsinstallationer inom dator såsom tele fungerar som de ska.

Hur blir man elektriker? Proceduren att utbilda sig till elektriker är via elprogrammet på gymnasiet. Utbildningen omfattar tre år på gymnasiet och där får man lära sig grunderna om el och installation samt vilka behörigheter en elektriker har. Det finns växlande grenar på elprogrammet och det är därför av hög vikt att man väljer rätt mål. Under elektrikerutbildningen mixas teori och praktik, där teorin läses in först för att sedan verkställas i praktik. Det är angeläget att bli godkänd i kärnämnen och elkurser då Elbranschens Centrala Yrkesnämnd kräver att elektrikern måste ha 2500 godkända gymnasiepoäng.

Det är förståndigt att leta plats på ett elföretag direkt efter studenten från gymnasiet. Första året på firman fungerar man som lärling med lärlingslön. Under årets gång utbildas den blivande elektrikern för att uppnå högre skicklighet. När lärlingstiden är avslutad, mottager lärlingen ett certifikat som intyg att han eller hon har certifikat som elektriker.

Ljungby

Ljungby är beläget i Småland och har ett invånarantal på 27000. Staden är placerad där E4 och Riksväg 25 sammanstrålar. Kända sportprofiler som kommer från staden är ishockeyspelarna Roger Johansson och Mattias Weinhandl. Ett par av de främsta firmorna som ligger belägna i Ljungby är Dynapac och LL-Skogsmaskiner. Matjätten McDonald's och bensinmacken Statoil är igenkända kedjor som finns på handelsområdet Ljungby Porten.